Kuva: AOP

Yksi kaikkien aikojen vihatuimmista Netflix-hittisarjoista tekee tänään paluun - mikä on muuttunut kakkoskaudelle?

22.12.2021 12:15 - Roy Kokkonen

Emily in Paris oli yksi viime vuoden puhutuimmista sarjoista. Nyt se tekee paluun odotetulla kakkoskaudella.

Hittikomedia Emily In Paris tekee tänään paluun, kun sarjan kakkoskausi julkaistaan suoratoistopalvelu Netflixissä.

Sarja kertoo työn perässä Pariisiin muuttavasta parikymppisestä amerikkalaisesta someammattilaisesta, jolla on vaikeuksia sopeutua eurooppalaisuuteen ja uuteen työpaikkaansa.

Viime vuoden lokakuussa ilmestynyt ensimmäinen kausi aiheutti valtavaa polemiikkia sosiaalisessa mediassa.

Sarjaa syytettiin ranskalaisten stereotyyppisestä kuvauksesta, epärealistisesta otteesta ja huonosta huumorista. "People Hate Emily in Paris So Much It's a Global Crisis", eli suomeksi "Ihmiset vihaavat Emily in Parisia niin paljon, että se on maailmanlaajuinen kriisi", otsikoi esimerkiksi Daily Beast.

Samalla siitä kuitenkin tuli yksi palvelun suosituimmista sarjoista, sillä monelle se oli odotettua hömppää, jolla lievittää stressiä. Pandemia oli estänyt monelta matkustelun, joten sarja tarjosi myös pienen pakomatkan ulkomaille. Vaikka sarja oli yksi vihatuimmista, on sen kakkoskausi samalla yksi odotetuimmista.

Emily in Parisin kakkoskausi julkaistaan tänään Netflixissä. (kuva: AOP)

Sarjan pääosanesittäjä Lily Collins, 32, on Genesis-laulaja Phil Collinsin tytär. Yksi kohuista syntyi, kun hän kuvaili roolihahmoaan Emilyä 22-vuotiaaksi vastavalmistuneeksi. Sarjassa ei koskaan kerrottu Emilyn ikää.

Yleisö tyrmäsi näkemyksen täysin, koska eihän vastavalmistunut voisi saada sen kaltaista työpaikkaa. Myös kalliit designer-vaatteet vastapalkatulla työntekijällä olivat katsojien mielestä epärealistisia. Lopulta Collins päätyi syömään sanansa Emilyn iästä.

Hän toteaa Glamour-lehden joulukuun kansikuvajutussa, että oli jo ennestään tottunut showbisneksen ikäviin puoliin, koska hän on käytännössä kasvanut siihen.

- Tiedän että kaikki eivät voi aina rakastaa kaikkea, mitä teet, Collins sanoo.

Kakkoskaudella Emily alkaa ottaa Pariisin vakavammin. Hän muun muassa yrittää oppia ranskaa tosissaan. Lisäksi sarjasta on tulossa monimuotoisempi. Huumori ei kuitenkaan jää, Collins vakuuttaa.

- Emilyn tyyli muuttuu hieman tälle kaudelle. Hän pysyy omana itsenään, mutta hän inspiroituu ympäröivistä ihmisistä, kulttuurista ja kaupungista, Collins sanoo.

Lue myös: Jättisuosittu Emily In Paris -sarja jatkuu pian - traileri täynnä intohimoa, draamaa ja rakkautta

Lue myös: Netflixin suosikkisarja suututti ranskalaiset - asiat, joista Emily in Paris -sarjaa kritisoidaan

Lähteet: Daily Beast, Glamour

Kilpailut

Uusimmat