Kuva: YouTube

Netflixin suosikkisarja suututti ranskalaiset - asiat, joista Emily in Paris -sarjaa kritisoidaan

13.10.2020 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Sarja on noussut myös Suomessa Netflixin katsotuimpien joukkoon.

Sinkkuelämää-sarjan luojan, Darren Starin uusi Emily in Paris -sarja julkaistiin Netflixissä 2. lokakuuta. Se nousi heti suureen suosioon ja tällä hetkellä se löytyy Suomen osalta Netflixin katsotuimpien listalta sijalta kaksi.

Sarja sijoittuu nimensä mukaisesti Pariisiin. Sarjassa Lily Collinsin tähdittämä hahmo suuntaa rakkauden kaupunkiin töiden perässä ja törmää matkallaan monenlaisiin haasteisiin. 

Vaikka suosio on ollut suurta, on sarja saanut osakseen myös runsaasti kritiikkiä. Hiljattain uutisoimme siitä, kuinka sarja onnistui suututtamaan chicagolaisen pizzerian. Esiin nousseessa kohtauksessa päähahmo Emily juttelee uusien työtovereidensa kanssa ja saa kuulla näiltä, etteivät he pidä chicagolaistyylisestä ”deep dish” -pizzasta, joka on eräänlainen pizzan ja piirakan välimuoto.

- Voi ei, olette ilmeisesti käyneet Lou Malnatin ravintolassa, Emily vastaa kohtauksessa kollegoilleen.

Lou Malnati’s on Chicagossa vuodesta 1971 asti toiminut, suosittu deep dish -pizzoihin erikoistunut ravintola. Pizzeria julkaisi aiheesta tiedotteen, jossa se kutsuu vitsiä sydämettömäksi ja erityisen harmilliseksi näin korona-aikana.

Pizzeria ei ole kuitenkaan ainoa, joka on sarjasta suuttunut. Nyt esiin ovat nimittäin nousseet ranskalaiset. Heidän mukaansa sarja antaa todella ikävän kuvan niin ranskalaisista kuin pariisilaisista. 

"Sarja antaa kaupungin asukkaista snobin kuvan ja väittää, että ranskalaiset sytyttävät savukkeen välittömästi kuntosalilta poistuessaan", kirjoittaa muun muassa Madmoizelle-lehti arvostelussaan. 

"Sarjan mukaan ranskalaiset ovat töykeitä ja laiskoja. He ovat aina myöhässä ja tulevat työpaikalle vasta iltapäivällä. Sen lisäksi he ovat seksistisiä. Tässä sarjassa on paljon asioita, joista loukkaantua. Kun he päättivät karikaturoida meidät, he eivät todellakaan pidätelleet itseään", Première-lehden Charles Martin toteaa.

"Katsoin ensimmäiset 15 minuuttia sarjasta ja vihasin sitä tapaa, jolla sarja ranskalaiset esittää. He eivät ole niin töykeitä, kuin mitä sarja antaa ymmärtää. Tämä kliseiden määrä on järjetön," kirjoittaa sen sijaan eräs nettikommentoija. 

Oletko sinä katsonut sarjaa? Ymmärrätkö kritiikin?

Sarjan trailerin pääset katsomaan alta. 

Lue myös: Selvittämättömät tosielämän rikostapaukset saavat jatkoa Netflixissä - katso kylmäävä traileri

Lue myös: Netflixissä julkaistu kauhusarja sai ihmiset ahdistumaan: "En saa nukuttua"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat