Kuva: AOP

Herttuatar Catherine 40 vuotta - tiesitkö 12 faktaa hovin rakastetusta jäsenestä?

10.01.2022 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Middletonilla on muun muassa tutkintoja ja sisaruksia, joista kaikki eivät välttämättä ole kuulleet.

Herttuatar Catherine eli arkisemmin Kate Middleton täytti 9. maaliskuuta 40 vuotta. Catherine on yksi hovin seuratuimpia ja ihailluimpia jäseniä, mutta jotkin faktat ovat silti saattaneet jäädä innokkaimmiltakin faneilta pimentoon.

Tiesitkö näitä?

1. Midlletonilla on veli. Middletonin sisko Pippa Middleton, 38, on nähty julkisuudessa useasti, mutta sisaruskatraan kolmas jäsen James Middleton, 34, on pysytellyt sen verran syrjässä julkisuudesta, etteivät kaikki edes tiedä hänen olemassaolostaan. 

2. Middletonin toinen nimi on Elizabeth, mikä on hauskaa siksikin, että se on sama kuin kuningattaren etunimi.

3. Hänen vanhempansa ovat menestyneitä yrittäjiä. Middletonin vanhemilla Michael ja Carole Middletonilla on juhlavarusteita myyvä liike Party Pieces, joka menestyy hyvin. Yrityksen arvo on yli 35 miljoonaa euroa. 

4. Herttuattaren luultavasti ensimmäinen "työpaikka" olikin toimia vanhempiensa yrityksessä mallina, joka esitteli kuvissa juhlatarvikkeita.

5. Nuorena Middletonin harrastuksiin kuuluivat muun muassa purjehtiminen, tennis ja jääkiekko. Hän on kertonut rakastavansa urheilua ja luonnossa liikkumista myöhemminkin.

6. Herttuatar ja hänen puolisonsa prinssi William, 39, tapasivat yliopistossa ja olivat ennen seurustelunsa alkamista yli vuoden vain ystäviä. Kaksikko muutti muutaman muun opiskelijan kanssa samaan soluasuntoon ja asumisjärjestely sai heidät lopulta myös ihastumaan toisiinsa.

7. Middletonilla on tutkinto taidehistoriasta. Hän valmistui yliopistosta taidehistoria pääaineenaan vuonna 2005.

8. Koulun jälkeen Middleton työskenteli jonkin aikaa asusteiden sisäänostajana Jigsaw-vaatekaupassa. 

9. Jo pidemmän aikaa herttuaparin suhdetta seuranneet saattavat muistaa, että Middleton ja prinsi William myös hetkellisesti erosivat vuonna 2007. He kuitenkin palasivat nopeasti yhteen, vain kolme kuukautta eronsa jälkeen. Myöhemmin he ovat kuvailleet aikaa siten, että olivat molemmat hyvin nuoria ja yrittivät vielä etsiä itseään.

10. Herttuattaren kihlasormus kuului alunperin prinssi Williamin äidille, edesmenneelle prinsessa Dianalle.

11. Herttuatar on myös draaman ystävä, hänen tv-sarjasuosikkeihinsa kuuluvat muun muassa Downton Abbey ja Game of Thrones.

12. Kuninkaalliseen perheeseen kuuluu myös herttuattaren ja prinssi Williamin harvoin nähty lemmikkikoira Lupo. Lemmikki päätyi perheeseen, kun Middletonin veli antoi sen pariskunnalle häälahjaksi.

Lue myös: Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat tiukkoja kasvattajia - yksi periaate on ylitse muiden

Lue myös: Prinssi Williamilla ja prinssi Harrylla on yksi pakkomielteinen tapa kotona - Meghan Markle ihmettelee

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat