Kuva: Lauri Kujanpää

Salkkarit-tähti Tiia Elg jakoi neljä erilaista kuvaa kasvoistaan - pohtii somen kuvamuokkauksia

14.01.2022 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Monien mielestä sosiaalisen median kuvissa nähtävät filtterit muun muassa vääristävät kauneusihanteita sekä tuovat epärealistisia odotuksia. Elg sanoo, että ei itse koe niin.

Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä-tanssija Tiia Elg, 35, pohtii Instagram-sivullaan paljon keskustelua herättäneestä aiheesta, eli filtterien käyttämisestä kuvissa. Samalla Elg julkaisi neljä erilaista kuvaa, joissa jokaisessa nähdään erilainen kasvoja muokkaava tehoste.

Elg pohtii julkaisussaan, kuinka kasvojen muokkaaminen ja kyseisten kuvien näkeminen vaikuttaa häneen ja hänen todellisuudentajuunsa sekä itsetuntoonsa.

"Osa oli sitä mieltä, ettei instamaailmalla kuulukaan olla mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Tarkoitus on luoda illuusio. Poispääsy todellisuudesta. Jälkimmäinen näkemys on osittain verrattavissa roolihahmoon, oletan. Roolihahmon esittäminen on tullut mulle tutuksi vuodesta 2014 ja osittain siitä syystä olen päättänyt, että mun insta on paikka, jossa olen minä. Ei esittämistä. Halusin aikoinaan kovinkin hanakasti tehdä pesäeron minun itseni ja mun roolihahmon välille. Fakta ja fiktio meni aika monesti yllättävän monella sekaisin", Elg kirjoittaa.

Samalla Elg pohtii omia somejulkaisujaan ja sanoo, kuinka nekin voivat olla haitallisia.

"Ihanaa olisi väittää, että mun ’luomuinstan’ alkuperä on vähemmän itsekäs. Noh, ei ole. Sitä paitsi oman kypärän kiillottaminen on ärsyttävää - ja jopa haitallisempaa kuin ne oudot filtterit. Mun niskavillat nostaa pystyyn oman erinomaisuuden korostaminen: katsokaa näin hyvä tyyppi oon, hiukan viisaampi ja parempi kuin muut, partiolaisina aina valmiina neuvomaan muita. Kaikilla meillä taitaa olla provokohtamme", näyttelijä jatkaa.

Monien mielestä filtterit muun muassa vääristävät kauneusihanteita sekä tuovat epärealistisia odotuksia. Elg sanoo, että ei itse koe niin.

"Filtterit ei ole koskaan herättänyt mussa suuria tunteita, ei puolesta eikä vastaan. Muiden filtterit ei ole horjuttanut mun minäkuvaa - toistaiseksi. Heh. Kasvojen muokkaaminen ei vain ole mun juttu. Se kuulostaa jotenkin raskaalta ja tylsältä. Toisaalta eipä siinä. Eipä mun oma instanikaan mikään ajankohtainen kakkonen ole, vaan kevyellä kosketuksella mennään."

Julkaisu on herättänyt paljon keskustelua ja monet seuraajista antavat oman mielipiteensä aiheeseen.

"Ei kiitos filttereitä oman naaman muokkaamiseen, mutta tykkään joskus muuttaa kuvan sävyä muista syistä", kommentoi eräs.

"Mielestäni jokainen saa olla ja tehdä mitä itse haluaa, oli se sitten aitoa tai ei. Ihmiset on erilaisia ja hyvä niin", kirjoittaa toinen.

Näet Elgin julkaisun kokonaisuudessaan alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Salkkarit-tähti Tiia Elgiltä, 34, pysäyttävä päivitys: "Näyttelijänä olen sopiva isoäidin rooliin"

Lue myös: Salkkarit-tähti Tiia Elgin toinen lapsi sai nimensä, seuraajat ihastuivat: "Todella kaunis!"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat