Kuva: Shutterstock

Maailman vanhin mies on kuollut

19.01.2022 16:15 - Roy Kokkonen

Espanjalainen Saturnino de la Fuente Carcía on kuollut. Hän ehti olla maailman vanhin elävä mies muutaman kuukauden ajan.

Espanjalainen Saturnino de la Fuente Carcía on kuollut 112-vuotiaana. Asiasta kertoo Guinnessin ennätystenkirja, jonka mukaan Fuente Carcía oli maailman vanhin mies.

Fuente García, lempinimeltään El Pepino, syntyi vuonna 1909 Leonissa, Espanjassa. Hän välttyi Espanjan sisällissodalta pienen koonsa vuoksi, sillä hän oli vain 150 senttiä pitkä. Sen sijaan hän teki pitkän uran kenkäalalla valmistaen muun muassa saappaita Espanjan sotilaille. Miestä jäävät kaipaamaan seitsemän tytärtä, 14 lastenlasta ja 22 lastenlastenlasta.

Fuente García olisi täyttänyt noin kolmen viikon kuluttua 113 vuotta. Hänet nimettiin maailman vanhimmaksi eläväksi mieheksi syyskuussa 2021, kun hän täytti 112 vuotta ja 211 päivää. Nyt titteli siirtynee venezuelalaiselle Juan Vicente Pérez Moralle, joka on Fuente Garcíaa noin 100 päivää nuorempi.

Maailman vanhin elävä ihminen on puolestaan japanilainen Kane Tanaka. Hän täytti tammikuun alussa 119 vuotta. Kaikkien aikojen pitkäikäisimmän ihmisen ennätystä pitää hallussaan ranskalainen Jeanne Calment, joka kuoli 122-vuotiaana vuonna 1997. 

Lue myös: Onko Samm maailman vanhin kissa? Lemmikki saavutti juuri huiman iän

Kilpailut

Uusimmat