Kuva: AOP / Atte Kajova

Tänään tv:ssä: Docventures palaa ruutuihin uudella ohjelmapaikalla - kauden avaa suomalaisdokumentti

04.02.2022 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Lasikatto-dokumentissa paneudutaan taisteluun naisten tasa-arvoisen kohtelun puolesta.

Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin luotsaama Docventures jatkuu. Docventuresin uusi kausi on saanut aivan uuden lähetysajan, sillä nyt dokumentit ja niihin liittyvät keskustelut nähdään perjantai-illoissa. Esimerkiksi ohjelman Facebook-sivulla uusi lähetysaika on saanut kiitosta, sillä aiemmin Docventuresin esitysaika venyi melko myöhään keskellä viikkoa.

Uuden kauden ensimmäisenä elokuvana nähdään Mari Soppelan ohjaama Lasikatto. Dokumentti vie katsojan matkalle maailman ympäri todistamaan taistelua naisten tasa-arvoisen kohtelun puolesta. Lasikatto on yleisesti käytetty metafora naisten työelämässä kohtaamista raja-aidoista, joita murretaan tietoisella työllä. Docventures esittää elokuvan yhteistyössä Docpoint-festivaalin kanssa. Docpointin sivuilla kerrotaan, että Lasikatto kuvattiin viiden vuoden aikana ja siinä seurataan osumia lasikattoihin ja niistä läpi menemistä. Elokuva muistuttaa, että pelkkä juridinen tasavertaisuus ei vielä takaa tasa-arvoa.

Tuttuun tapaan elokuvasta on keskustelemassa Rantalan ja Milonoffin seurana aiheeseen liittyviä vieraita. Tällä kertaa studiossa ovat Elinkeinoelämän valtuuskunnan Emilia Kullas, toimittaja Ina Mikkola ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Dokumentin esipuinti alkaa Yle TV2 -kanavalla kello 18.30, ja itse dokumentti alkaa kello 18.45. Jälkikeskustelu alkaa puolestaan kello 20.10.

Docventures
Yle TV2
klo 18.30

Lue myös: Elias Kaskinen julkaisi herättelevän tekstin: "Meillä tasa-arvon kannattajilla on ongelma"

Lähde: Docpoint

Kilpailut

Uusimmat