Kuva: AOP

Eminemin ele Super Bowl -väliaikashow'ssa herätti huomion - uhmasiko jalkapalloliigan tahtoa?

14.02.2022 11:15 - Iiro Myllymäki

Eminem polvistui esityksensä aikana viittauksena entisen amerikkalaisen jalkapallon pelaajan Colin Kaepernickin aloittamaan protestiin.

Super Bowl -väliaikashow’ssa nähtiin tänä vuonna hip hopin suurnimiä, kun Dr. Dre, Eminem, Kendrick Lamar, Snoop Dogg ja Mary J. Blige yhdistivät voimansa. Eminem, 49, teki esiintymisensä aikana eleen, joka on noussut otsikoihin.

Lose Yourself -kappaleensa esityksen aikana Eminem polvistui, ja kyseessä oli selkeä viittaus entisen amerikkalaisen jalkapallon pelaajan Colin Kaepernickin polvistumiseen protestina tummaihoisten kohtaamaa sortoa ja poliisiväkivaltaa vastaan. Entinen pelinrakentaja Kaepernick suututti muun muassa silloisen presidentti Donald Trumpin polvistuessaan Yhdysvaltain kansallislaulun aikana vuonna 2016 ottelun yhteydessä. Miehen protesti levisi myös muihin urheilulajeihin.

Eminemin eleeseen liittyen alkoi liikkua huhuja, että polvistuminen olisi tapahtunut amerikkalaisen jalkapallon liiga NFL:n tahdon vastaisesti. NFL:n tiedotuksen edustaja Brian McCarthy sanoo New York Timesille, että nämä huhut eivät pidä paikkaansa eikä Eminemiä ollut kielletty polvistumasta. Hänen mukaansa NFL tiesi, mitä on tulossa, sillä Eminem oli tehnyt saman eleen harjoituksissa aiemmin samalla viikolla.

Eminem on aiemminkin osoittanut tukeaan Colin Kaepernickille. Hän on puolustanut miehen protestia muun muassa freestylerapissaan BET Hip Hop Awards -tapahtumassa ja Untouchable-kappaleessaan.

Voit katsoa videon Super Bowl -väliaikaesityksestä alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Eminem oli ehdolla yllättävän elokuvan päärooliin - kuvausmaa muodostui ongelmaksi

Lue myös: Snoop Dogg pyysi anteeksi Eminemiltä - "Tein virheitä ja en ole täydellinen"

Lähteet: Pitchfork, CNN

Kilpailut

Uusimmat