Kuva: AOP

Oscar-gaalan koronapolitiikka aiheuttaa keskustelua - näyttelijä Seth MacFarlane jyrähtää

18.02.2022 16:21 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Oscar-gaalaa varten julistetut koronatoimet ovat herättäneet keskustelua sekä julkkisten että muiden keskuudessa.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on päättänyt koronapolitiikkansa tulevan Oscar-gaalan suhteen. Akatemia julkisti, että tapahtumaan osallistuvilta vierailta tullaan vaatimaan koronarokotustodistusta tai vähintään kaksi negatiivista testitulosta. Poikkeuksena ovat gaalan esiintyjät ja palkintojen luovuttajat, joilta vaaditaan ainoastaan testitulos eikä lainkaan koronarokotustodistusta.

Kasvomaskin käyttö vaaditaan istumapaikan perusteella. Keskitasolla istuvat vieraat joutuvat käyttämään kasvomaskia ja he tulevat istumaan vierekkäin suuremmalla istuma-alueella. Maskin käyttöä ei vaadita korkean profiilin ehdokkailta tai heidän vierailtaan, jotka istuvat lähellä lavaa tv-kameroiden näkyvillä.

Hollywood-tähti raivostui

Akatemian ilmoitus aiheutti välittömästi Hollywoodissa vastareaktion ja esimerkiksi tunnettu animaattori ja näyttelijä Seth MacFarlane kertoi Twitter-tilillään suorasanaisen mielipiteensä tapahtuman koronapolitiikasta.

”Oletteko tosissanne? Tämä voisi vaikuttaa ulkopuolelta katsottuna siltä, että vastuullisesta johtamisesta on luovuttu. En voi ymmärtää, mitä informaatiota emme näe, mikä oikeuttaisi tämän”, MacFarlene kirjoitti.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

MacFarlane julkaisi Twitter-tilillään myöhemmin myös toisen mielipidetekstinsä, jossa hän väittää akatemian päätöksen olevan loukkaus hoitajia kohtaan.

”Akatemian rokotusvaatimuksen puute on muun muassa keskisormen näyttö Los Angelesin terveydenhuollon työntekijöitä kohtaan, jotka ovat rehkineet hoitaessaan rokottamattomia henkilöitä. Tämän sanottuani, katson mielelläni Oscar-gaalaa ja seuraan, mitä elokuvia tuli tämän vuoden aikana”, MacFarlane kirjoittaa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Oscar-gaala järjestetään tänä vuonna Los Angelesissa 28. maaliskuuta Suomen aikaan. Tämän vuoden tapahtuman juontavat Amy Schumer, Wanda Sykes sekä Regina Hall.

Tapahtumaan on kutsuttu noin 2500 vierasta.

Seth MacFarlane tunnetaan muun muassa Family Guy -animaatiosarjan ääninäyttelijänä. (kuva: AOP)

Lue myös: Oscar-gaalan juontajat selvillä? Koomikkokolmikko astumassa lavalle

Lue myös: Oscar-gaalan juontaja: Ei enää koskaan tätä pestiä

Lähteet: USA Today, NY Times, Variety

Kilpailut

Uusimmat