Kuva: AOP

Myös Bafta-gaalassa näytettiin keskisormea Putinille - asialla Rebel Wilson

14.03.2022 11:15 - Iiro Myllymäki

Elokuvagaalan juontajana nähdyllä Rebel Wilsonilla oli ytimekkäät terveiset Venäjän presidentille.

Brittiläinen Bafta-elokuvagaala järjestettiin Lontoossa sunnuntaina. Venäjän aloittama sota Ukrainassa on näkynyt meneillään olevassa gaalasesongissa, ja näin oli myös Bafta-gaalassa.

Tapahtuman juontajalla Rebel Wilsonilla, 42, oli ytimekäs viesti Venäjän presidentti Vladimir Putinille. Näyttelijä oli juontamassa sisään seuraavaa musiikkiesitystä, ja hän kertoi samalla, että lavalla nähdään myös kaksi viittomakielen tulkkia.

- Ja tämä on eleeni Putinille, Wilson sanoi ja nosti keskisormensa pystyyn.

Vastaavanlaisesti keskisormia oli viuhutettu myös Independent Spirit Awards -gaalassa viikkoa aiemmin. Tuolloin gaalajuontajat Nick Offerman ja Megan Mullally näyttivät Putinille keskisormea ja pyysivät yleisöä yhtymään eleeseen. Tämän jälkeen tähtinäyttelijä Kristen Stewart taltioitiin lähetykseen näyttämässä keskisormea.

Bafta-järjestön gaala järjestettiin 75. kertaa. Eniten palkintoja keräsi Dyyni-elokuva, joka sai viisi palkintoa. Elokuva palkittiin muun muassa kuvauksesta ja visuaalisista efekteistä. Illan merkittävimmät palkinnot menivät kuitenkin länkkärielokuvalle The Power of the Dog. Leffa sai parhaan elokuvan palkinnon, ja ohjaaja Jane Campion palkittiin parhaasta ohjauksesta.

Ukrainan tilanne näkyi muutenkin Bafta-gaalassa. Bafta-järjestön puheenjohtaja Krishnendu Majumdar avasi seremonian nostamalla aiheen esiin.

- Osoitamme tukemme Ukrainan elokuva-akatemian kollegoillemme ja toivomme rauhan palaavan. Olemme kiitollisia Ukrainasta uutisoiville toimittajille, joista monet ovat Baftan jäseniä. Ajatuksemme ovat Ukrainan kansan ja muiden konflikteista kärsivien luona, Majumdar sanoi puheenvuorossaan.

Lue myös: Elokuvagaalan juontajat viuhuttivat keskisormia Putinille - "Painu v*ttuun ja mene kotiin!"

Lue myös: Vanha huhu nostettiin esiin - onko Vladimir Putinilla ja Pamela Andersonilla romanttinen menneisyys?

Lähteet: Metro, The Hollywood Reporter, Metro

Kilpailut

Uusimmat