Kuva: AOP

Uusi Simpsonit-jakso tekee historiaa - "Se on elämää mullistavaa tasa-arvoisuutta"

09.04.2022 21:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Uudessa jaksossa esitellään kuuro ääninäyttelijä.

Simpsonit-animaatiosarja tekee historiaa, kun 10. Huhtikuuta julkaistavassa jaksossa ääninäyttelee ensimmäistä kertaa koko sarjan 33-vuotisen historian aikana kuuro ääninäyttelijä. Historiaan jäävän jakson ääninäyttelijänä toimii John Autry II. Jaksossa käytetään myös ensimmäistä kertaa amerikkalaista viittomakieltä. 

Tuleva jakso kantaa nimeä The Sound of Bleeding Gums, ja siinä seurataan Lisa Simpsonia, joka etsii jazzmuusikko Bleeding Gums Murphyn kuuroa poikaa Monkia. Lisan tarkoituksena on auttaa Monkia saamaan sisäkorvaistute.  

Monkia ääninäyttelevä Autry II on kertonut olevansa hyvin innoissaan roolisuorituksesta ja sen tuomasta representaatiosta. 

- Se on niin uskomatonta. Se on elämää mullistavaa tasa-arvoisuutta ja osallistumista. Tämä voi sysätä muutoksen alulle meissä kaikissa. Kyse on huonokuuloisten ja kuulevien hahmojen yhdistämisestä. Se on osa historiaa, hän kertoo Varietyn haastattelussa. 

Tulevassa jaksossa esitellään saksofonisti Bleeding Gums Murphyn kuuro poika. (kuva: AOP)

Jakson on käsikirjoittanut Loni Steele Sosthand, 46, joka on itse kasvanut jazzin parissa, ja elänyt kuurona syntyneen veljensä kanssa. Hän kertoo Varietyn haastattelussa, että hänen isänsä on tummaihoinen, ja jazz on sitä kautta ollut aina iso asia heidän kodissaan. 

- Kasvoimme lähiöissä ja se oli tapa isälleni tuoda esille kulttuuriamme. Mutta kun ajattelen musiikkia, ajattelen myös veljeäni, joka syntyi kuurona, hän selittää. 

Monkin hahmo perustuukin ainakin osittain käsikirjoittajan omaan veljeen. 

- Kun puhuimme tästä Bleeding Gums Murphyn hahmosta aivoriihessämme, ajattelimme, että eikö olisi mahtavaa, jos Lisa löytäisi aivan toisenlaisen puolen hänen elämästään. Tämä johti siihen, että hänellä on poika, ja perustimme hahmon ainakin jossain määrin omaan veljeeni. Ja tarina lähti kasvamaan siitä, Steele Sosthand kertoo.

Sarjasta esitetään parhaillaan 33. kautta.

Lue myös: Simpsonit osoittavat tukensa Ukrainalle - "Haluamme, että tämä loppuu"

Lue myös: Simpsonit-käsikirjoittaja väläyttää, miten sarja voisi loppua

Lue myös: Simpsoneiden tuoreimman jakson sivuhahmo kerää ylistystä netissä - "Liikutuin"

Lähde: Variety, People

Kilpailut

Uusimmat