Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Tositarinaan perustuva draama, jossa Keira Knightley halusi hillitä lesboseksikohtauksia

22.04.2022 07:15 - Iiro Myllymäki

Colette-elokuva kertoo tabuja rikkoneen kirjailijan tarinan.

Colette-elokuva kertoo merkittävän ranskalaiskirjailijan Sidonie-Gabrielle Coletten tositarinan. Vuonna 1873 syntynyt Colette uhmasi monia aikansa säädöksiä. Elokuva kertoo, miten maalaistyttö päätyy naimisiin vanhemman miehen kanssa, käynnistelee kirjailijan uraansa ja kokee seksuaalisen vallankumouksen 1900-luvun alun boheemeissa pariisilaispiireissä. Colettea esittää elokuvassa Keira Knightley.

Colette oli naimisissa Henry Gauthier-Villarsin kanssa. Gauthier-Villarsia esittää elokuvassa Dominic West. Colette saa tietää, että hänen aviomiehensä ei ole ollut uskollinen. Nainen saa mieheltään luvan avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin, mutta vain toisten naisten kanssa.

Knightley kertoi elokuvan julkaisun aikoihin Daily Mail -lehdelle elokuvan naisten välisistä seksikohtauksista. Hän halusi hillitä kohtauksia yhdestä syystä.

- En halunnut, että lesboseksikohtaukset nähdään miehisen katseen läpi. Halusimme pitää kohtaukset kutkuttavina, mutta emme missään määrin ylivedettyinä, Knightley sanoi.

Daily Mailin mukaan ratkaisu ei syntynyt yksinomaan Knightleyn toiveesta, vaan samaa sanoivat myös muut elokuvan näyttelijät ja ohjaaja Wash Westmoreland. Knightley halusi, että kohtauksissa ei mässäillä paljaan pinnan määrällä.

- Mielestäni tärkeämpää on se, mitä jätetään mielikuvituksen varaan. Siitä ainakin itse pidän enemmän. Sitä voi kuvitella paljon, vaikka näytettäisiin vain vähän, Knightley kertoi.

Elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Colette
Yle Teema Fem
klo 21.00

Lue myös: Keira Knightley ei halua tehdä seksikohtauksia - varsinkaan, jos ohjaaja on mies

Lue myös: Keira Knightley puhui haastattelussa naisten kohtaamasta häirinnästä - sanat osoittautuivat heti toteen

Kilpailut

Uusimmat