Kuva: AOP

Keira Knightley puhui haastattelussa naisten kohtaamasta häirinnästä - sanat osoittautuivat heti toteen

09.06.2021 23:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijätähti sanoo, ettei tunne ainuttakaan naista, joka ei olisi joutunut häirinnän kohteeksi.

Näyttelijä Keira Knightley, 36, on avautunut haastattelussa naisten kohtaamasta häirinnästä. Hän kertoo Harper’s Bazaar -lehdelle, ettei tunne ainuttakaan naista, jota ei olisi häiritty seksuaalisesti tai muuten.

- Oli se sitten vilauttelua, kourimista tai uhkailua siitä, että joku viiltää kurkkusi auki tai lyö sinua naamalle, kaikki ovat kokeneet sitä, Knightley sanoo.

Hiljattain sosiaalisessa mediassa oli paljon puhetta siitä, millaisiin varotoimiin naiset ovat tottuneet turvautumaan kävellessään yksin, erityisesti yöaikaan. Keira Knightley sanoo seuranneensa keskustelua ja tunnistaneensa kaikki varotoimet myös omassa käytöksessään.

- Teen kaikki niistä, enkä edes ajattele sitä. Se on todella masentavaa.

Haastattelussa kerrotaan, että ironisesti juuri näistä aiheista puhuttaessa epäilyttävän oloinen yksin ollut mies seurasi Knightleyta ja haastattelijaa.

- On kiinnostavaa puhua tästä samalla, kun meitä jahdataan, Knightley toteaa haastattelussa.

Artikkelissa kerrotaan, että kyseinen mies oli kommentoinut aggressiiviseen sävyyn Khightleyn ulkonäköä ja kysynyt, käykö tämä haastattelupaikan lähellä olevaa koulua.

Lue myös: Keira Knightley ei halua tehdä seksikohtauksia - varsinkaan, jos ohjaaja on mies

Lue myös: Keira Knightley unohti Star Wars -roolihahmonsa nimen - "Eikö se ollut Padmé?"

Lue myös: 'On ahdistavaa, kun miehet tuijottavat tai seuraavat': Turvattomuus on arkea myös suomalaisnaisille - Ilmiöt - Voice.fi

Lähde: BuzzFeed

Kilpailut

Uusimmat