Kuva: Mikke Neuvonen

Virittäydy lätkähuumaan tuoreen kisabiisin siivittämänä - korvamatotakuu!

29.04.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Laadi daadi -kappale virittää kisahuumaan tuttujen radiojuontajien johdolla.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut pelataan tänä vuonna Suomessa. Otteluita pelataan niin Helsingissä kuin Tampereella toukokuun 13. päivä alkaen. Kisahuumaan virittäytymiseksi tarvitaan kisakappale ja korvamato, joka soi päässä koko kevään ja kesän ajan.

Säveltäjänä ja muusikkona tunnettu Maiki, eli Mikke Neuvonen, työskentelee musiikkiuransa lisäksi radiokanava NRJ:n äänituottajana sekä kanavaäänenä.

Neuvonen kertoo sähköpostivastauksessaan Laadi daadi -kappaleen aiheen olleen luonteva valinta, sillä radiokanavalla urheilu on lähellä sydäntä. Mikä olisikaan intohimoisille penkkiurheilijoille ollut luontevampi ahevalinta kuin Suomessa pelattavat jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut.

- NRJ:ltä löytyy kaikista urheiluhullun kipinää. Kun mietitmme, millainen biisi voisi tulla, niin Suomessa pelattavat MM-lätkät herätti ajatuksen siitä, että tehtäisiin jääkiekkoaiheinen energialataus, Neuvonen kertoo kappaleen synnystä.

Kappaleessa kuullaan radiokanava NRJ:ltä tuttuja ääniä. Kisakappaleessa ovat mukana Julianna Jokela, Jenni Haapala, Niko Nousiainen, Veronica Verho, Sere Siltala, Niko Saarinen, Esa Lahdenpää, Marcus Sjöström sekä Maiki.

Kappaleen miksauksesta ja masteroinnista vastaa Sami Tamminen.

- Meidän koko porukka on todella moniosaava, joten biisi oli ajatuksissa pitkään. Tuotin ja kirjotin biisin itsekseni, mutta ei siitä olis tullut millään näin toimiva kokonaisuus ilman NRJ:n porukkaa, Neuvonen toteaa.

(kuva: Mikke Neuvonen)

Kanavaäänen käsistä on syntynyt hittikappaleita aiemminkin. Esimerkiksi Petri Nygårdin muutaman vuoden takainen hittikappale Nössö on Neuvosen käsialaa. Hän on tehnyt kappaleita myös lukuisille muille tunnetuille artisteille, kuten Elastiselle, Pojulle, Spektille sekä Asteelle.

Nyt oli kuitenkin aika kannustaa Suomi voittoon.

- NRJ:llä kaikki ovat kovia penkkiurheilijoita sekä koti-asiantuntijoita pelien aikaan. Mikä olisikaan sen sopivampaa kuin antaa oma panos kannatuslaulun muodossa Suomen kaikille jääkiekkojoukkueille, Neuvonen summaa.

Kuuntele uutuuskappale Spotifysta!

Laadi daadi!

Lue myös: Mihin katosi PistePiste? Yllättää räppärin uralla

Lue myös: Marko "Mörkö" Anttila ottaa kunnian voitosta nöyrästi: "En ole koko uraa ollut valokeilassa"

Kilpailut

Uusimmat