Kuva: AOP

Ovatko supersankarileffat vähempiarvoisia elokuvia? Marvel-tähti Elizabeth Olsen vastaa kritiikkiin

11.05.2022 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tunnetut ohjaajat ovat kritisoineet supersankarielokuvia kovin sanoin.

Viime aikoina Marvelin supersankarielokuvia on kritisoitu kovasanaisesti. Useita Marvelin elokuvia kuten uutta Doctor Strange In The Multiverse of Madness -elokuvaa tähdittävä Elizabeth Olsen, 33, kokee vähättelyn loukkaavana.

Muun muassa menestysohjaajat Martin Scorsese ja Francis Ford Coppola ovat kuvailleet supersankarielokuvia "enemmänkin teemapuistoiksi kuin elokuviksi" ja "samaksi prototyypiksi, joka tehdään uudelleen ja uudelleen vain näyttämään erilaiselta". Olsenia tympäisee, että supersankarielokuvia ei tunnuta arvostavan lainkaan.

- Ihmiset saavat ne näyttämään vähempiarvoiselta taiteelta, Olsen kuvailee.

Hän kertoo, että supersankarielokuvat eivät toki yritäkään olla valtavirrasta jyrkästi poikkeavia indie-elokuvia, mutta se ei tee niistä hänestä silti huonompia.

- En sano, että teemme valtavirrasta poikkeavia taide-elokuvia, mutta vähättely on mielestäni pois työryhmältä ja se ärsyttää minua, Olsen sanoo.

Olsen myös uskoo, että Marvelin elokuviin kohdistunut kritiikki vaikeuttaa kaikkien tekijöiden työskentelyä myös muiden elokuvien parissa, sillä iso osa tekijöistä tekee supersankarielokuvien ohella muitakin elokuvia.

- Uskon, että Marvelin heittäminen bussin alle on pois sadoilta todella lahjakkailta tekijöiltä, Olsen tiivistää.

Lue myös: Marvel-tähti Elizabeth Olsen ei halunnut kulkea isosiskojensa jalanjäljissä - 'Olin hemmoteltu'

Lue myös: Benedict Cumberbatch tuomitsee elokuviin kohdistuneen sensuurin: "Vaikeaa olla herkistymättä"

Lähde: Independent, NME

Kilpailut

Uusimmat