Kuva: AOP

Benedict Cumberbatch tuomitsee elokuviin kohdistuneen sensuurin: "Vaikeaa olla herkistymättä"

02.05.2022 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Uutta supersankarielokuvaa ei nähdä kaikkialla.

Viime viikolla uutisoitiin, että uutuuselokuva  Doctor Strange In The Multiverse Of Madnessia ei sensuurin vuoksi nähdäkään kaikkialla maailmassa. Elokuva jäi ainakin Saudi-Arabian sensuuriin johtuen oletetusti elokuvan homoseksuaalista hahmosta. Elokuvaa tähdittävä Benedict Cumberbatch, 45, on asiasta surullinen.

- Ollakseni rehellinen on vaikeaa olla herkistymättä siitä. Mutta pelätäkseni se on odotettavissa ollut pettymys, Cumberbatch kuvailee.

Cumberbatch pitää kunnollisten representaatioiden puutetta hyvin haitallisena vähemmistöille.

- Olemme oppineet represenntaatiotavoista sen, että niiden suvaitsevaisuuden puute on ulos sulkevaa ihmisille, jotka ansaitsevat paitsi olla mukana, myös tulla juhlistetuiksi sellaisina kuin ovat. Heidän täytyy saada tuntea olevansa osa yhteiskuntaa ja kulttuuria eikä tulla rangaistuksi seksuaalisuudestaan, Cumberbatch jyrähtää.

Näyttelijä jatkaa, että työtä tasa-arvon puolesta riittää yhä.

- Seksuaalisuus on vain yksi ominaisuus hahmossa. Ja vain sillä tavalla sen pitäisikin olla. Meidän tyätyy yhä taistella, yhä puskea kohti sisällyttämistä ja tasa-arvoa, Cumberbatch tiivistää.

Uusi Doctor Strange -elokuva saatetaan kieltää Saudi-Arabian lisäksi myös muualla maailmassa. Sensurointia harkitsee ainakin saarivaltio Kuwait. Ennen kyseistä elokuvaa sensuurin keskelle joutui muun muassa Eternals-elokuva, jonka kohdalla syy oli samaa sukupuolta olevien hahmojen suutelukohtaus.

Lue myös: Odotettua supersankarielokuvaa ei nähdä kaikkialla maailmassa - homoseksuaali hahmo jäi sensuuriin

Lue myös: Homofobisena pidetty vitsi meni Spider-Manissa läpi 20 vuotta - nyt se leikattiin ensikerran pois

Lue myös: Kiina sensuroi Frendien keskeisen lesbosuhteen - somen vastalauseet vaiennettiin

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat