Kuva: AOP

Succession-näyttelijä liimasi kätensä Starbucksin myyntitiskiin - protestoi kasvimaidon hintaa

11.05.2022 15:15 - Riia Frost

Mielenosoitus vastusti sitä, miten kahvilaketju järjettömästi veloittaa kasvimaidosta enemmän kuin tavallisesta maidosta.

Oscar-ehdokas ja näyttelijä James Cromwell, 82, protestoi Peta-mielenosoittajien kanssa Manhattanin Starbucks-kahvilassa halvemman kasvimaidon puolesta. BBC- ja People-julkaisujen mukaan mielenosoitus vastusti sitä, miten kahvilaketju veloittaa kasvimaidosta enemmän kuin tavallisesta maidosta.

- Tälle ei ole muuta selitystä kuin ahneus, Cromwell sanoo Petan jakamassa videossa Facebookissa.

Cromwell meni protestissaan niin pitkälle, että hän liimasi oikean kätensä kahvilan myyntitiskiin kiinni. Eräs toinen miespuolinen protestoija teki saman näyttelijän perässä. Molemmat herrat istuivat tiskin päällä samalla, kun Cromwell alkoi lukemaan paperilapusta protestipuhettaan.

- Tuletteko lopettamaan kasvimaidon ylihinnoittelun? Milloin lopetatte valtavien voittojen keräämisen, kun asiakkaat, eläimet ja ympäristö kärsivät? Milloin lopetatte ihmisten rankaisemisen heidän etnisyyden ja moraalisuuden takia? Järjetön ylihinnoittelu satuttaa eläimiä, Cromwell toteaa.

Viestinsä luettuaan näyttelijä ja muut mielenosoittajat alkavat hokemaan lausetta ”pelastakaa planeetta, pelastakaa lehmät, lopettakaa vegaanisuuden ylihinnoittelu nyt”.

Kahvilan esimies pyysi näyttelijää nousemaan tiskiltä pois, mutta Cromwell selitti, ettei kykene siihen, koska hänet on liimattu tiskiin kiinni. Näyttelijä irrotti kätensä vasta siinä vaiheessa, kun poliisi saapui paikalle. Eräs naispuolinen aktivisti kertoo videolla kameralle, miksi Cromwell ja toinen protestoija ylipäätään päättivät liimata kätensä tiskiin kiinni.

- Heistä tuntuu, että Starbucksin täytyy ottaa tämä asia vakavasti planeetan ja lehmien vuoksi. Lehmien, jotka ovat väkisin kyllästetty kerta toisensa jälkeen, ja joiden vasikat revitään heiltä pois, aktivisti sanoo.

Cromwell ei ole toistaiseksi kommentoinut protestitilannetta lainkaan. Näyttelijä tunnetaan muun muassa Succession-sarjasta sekä Babe - urhea possu - ja Vihreä Maili -elokuvista.

Voit katsoa Petan julkaiseman videon protestista alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Lue myös: Eläinrääkkäystä vai ekoteko? Palkittu "lehmien kasvomaskit" -keksintö herättää keskustelua somessa

Lue myös: Maailman tuottoisin elokuva saa jatko-osan joulukuussa - trailerista valtava hitti

Lähteet: BBC, People

Kilpailut

Uusimmat