Kuva: Shutterstock

Netflix ei suostunut luopumaan loukkaavana pidetystä sisällöstä: "Kaikki eivät pidä kaikesta"

17.05.2022 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Netflixin mukaan vapaus on tekijöillä.

Suoratoistopalvelu Netflix sai viime syksynä negatiivista huomiota, kun Dave Chapellen juontama stand up -show The Closer sai ensi-iltansa. Tuolloin monet Netflixin työntekijät marssivat ulos vastalauseena ohjelman sisältämille avoimen homo- ja transfoobisille vitseille. 

Ohjelma pysyi Netflixin valikoimassa, sillä suoratoistopalvelun apulaisjohtaja Ted Sarandos perusteli, että Netflixin linjaus koskee vain sisältöjen nimiä. Ohjelmien nimikkeet eivät saa olla loukkaavia, mutta sisällön suhteen raja ei The Closerin tapauksessa hänen mukaansa ylittynyt.

Nyt suoratoistopalvelu vastaa kritiikkiin kommentoimalla tiedotteessa uusia periaatteitaan. Sen mukaan vapaus sisällöstä on tekijöillä ja Netflix perustelee sopimattomalta tuntuviakin sisältöjään sillä, että se haluaa tarjota mahdollisimman monenlaista.

"Kaikki eivät pidä kaikesta tai ymmärrä kaikkea palvelussamme. Me suunnittelemme ohjelmamme moninaiselle yleisölle ja mauille ja annamme katsojien päättää, mikä on sopivaa heille, emmekä sensuroi tiettyjä artisteja tai ääniä", Netflixin tiedotteessa kommentoidaan.

Myöskään työntekijöiden mielenilmauksia tai kritiikkiä loukkaavana koetusta sisällöstä suoratoistopalvelu ei katso hyvällä, vaan vihjaa avoimesti, että jos sisältöä ei pysty hyväksymään, saattaa irtisanoutuminen olla oikea vaihtoehto.

"Riippuen roolistasi, sinun täytyy ehkä työskennellä sisältöjen kanssa, jotka miellät vahingollisiksi. Jos koet vaikeaksi tukea sisältömme laajuutta, Netflix ei välttämättä ole oikea paikka sinulle", tiedotteessa jatketaan.  

Lue myös: Homofobisena pidetty vitsi meni Spider-Manissa läpi 20 vuotta - nyt se leikattiin ensikerran pois

Lue myös: Netflix-tilauksen saattaa pian saada halvemmalla - hinnan ehto ei kuitenkaan välttämättä miellytä

Lue myös: Käytätkö jonkun toisen Netflix-tunnuksia? Luvassa voi pian olla lisämaksuja

Lähteet: NME, Variety

Suosittelemme

Uusimmat