Kuva: EBU / Andres Putting

Voidaanko ensi vuoden Euroviisuja järjestää Ukrainassa? "Vapaassa, rauhanomaisessa ja entisöidyssä"

17.05.2022 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ensi vuoden isäntämaa herättää paljon kysymyksiä.

Ukrainan edustajan Kalush Orchestran voitettua Euroviisut 2022 käynnistyivät pohdinnat, missä ensi vuoden viisut tullaan järjestämään, mikäli rauha ei ehdi laskeutua Ukrainaan. Vaikka sota ehtisikin loppua, vie jälleenrakentaminen varmasti niin paljon aikaa ja rahaa, että maalla ei silti välttämättä olisi mahdollisuutta isännöidä kilpailua.

Ukrainan presidentti Volodymir Zelenskyi kuitenkin jaksaa vielä uskoa, että mahdollisuus Ukrainassa järjestettäviin Euroviisuihin on olemassa. Sosiaalisessa mediassa Zelenskyi onnittelee voittajia ja valaa uskoa tulevaan.

"Rohkeutemme tekee vaikutuksen maailmaan, musiikkimme valloittaa Euroopan. Ensi vuonna Ukraina tulee isännöimään Euroviisut. Kolmannen kerran maan historiassa ja uskon, ettei viimeisen", Zelenskyi kirjoittaa.

Presidentti uskoo, että jälleenrakennus onnistuu ja Ukraina herää vielä uuteen kukoistukseen.

"Varmistamme, että jonain päivänä Euroviisujen osallistujat ja vieraat ovat isännöityjä Mariupolissa - vapaassa, rauhanomaisessa ja entisöidyssä", Zelenskyi kuvailee ja viittaa pommituksissa pahoin tuhoutuneeseen Mariupolin kaupunkiin.

Myös Kalush Orchestran jäsenet kertoivat jo ennen voittoaan olevansa toiveikkaita, että ensi vuoden kisat pidettäisiin Ukrainassa.

- Euroviisut 2023 tulevat sijoittumaan Ukrainaan. Uuteen, yhtenäiseen, hyvin kehittyneeseen ja kukoistavaan Ukrainaan, yhtyeen jäsenet vannoivat lehdistötilaisuudessa.

Lue myös: Ukrainan viisubiisi sai tunteikkaan, sodasta kertovan musiikkivideon - kerännyt miljoonia katseluja

Lue myös: Ukraina on Euroviisujen suurin ennakkosuosikki - yhtye kertoo haastattelussamme, miten uskoo sodan vaikuttavan tuloksiin

Lue myös: Jopa kuuden maan epäillään yrittäneen huijata tämän vuoden Euroviisu-äänestyksessä

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat