Kuva: Samuli Vienola

Basson aamujuontaja Janne Lehmonen kokeilee siipiään räppärinä - debyyttibiisissä fiittaa Shirly Karvinen

20.05.2022 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Lehmonen kertoo nuorena haaveilleensa räppäämisestä.

Basson aamujuontajan Janne Lehmosen eli nykyisin myös artistinimeltään JanneTapion musiikillinen debyytti julkaistiin tänään. En osaa -kappale syntyi yllättäen ja Lehmosen juontoparin Shirly Karvisen kannustamana.

Kaikki alkoi radiolähetyksessä käydystä keskustelusta siitä, mitä sellaista jäi nuorempana kokeilematta, mitä olisi ehdottomasti pitänyt. Ystävänpäivän aikoihin Karvinen päättikin yllättää juontoparinsa.

- Janne puhui siitä, että olisi halunnut olla artisti ja räppäri, mutta ei koskaan edes lähtenyt yrittämään sitä reittiä. Ystävänpäivälahjaksi ajattelin, että tehdään susta räppäri, mä autan sua ja hankin sulle biisintekijät ja tuottajat, Karvinen muistelee.

Kaksikko painottaa, että hankkeeseen lähdettiin vähän pilke silmäkulmassa ja haluttiin tehdä yhdessä jotakin hauskaa. Myös Basson kuuntelijat otettiin vahvasti mukaan suunnitteluprosessiin, mielipiteitä kysyttiin muun muassa artistinimen, biisien teeman ja musiikkityylin suhteen. Myös sanoituksiin Lehmonen kertoo saaneensa apua. Kaikki biisin lyriikat esimerkiksi kykenemättömyydestä vaihtaa kalsareita eivät Lehmosen mukaan onneksi kerro suoraan hänestä.

- Omakohtaisuutta löytyy iso rakkaus vappua kohtaan ja partaläpät, mutta mutsin ei kannata pelätä, kun lukee tätä. Bokserit osaan kuitenkin vaihtaa ja pestä, lampunkin vaihto ehkä hoituu, Lehmonen nauraa.

Kummallekin laulaminen oli ennen kappaleen tekoa enemmän tai vähemmän uutta. Vaikka Karvinen kertoo nuorena harrastaneensa musiikkia ja käyneensä musiikkiluokan, kertosäkeen laulaminen tuntui silti aluksi kauhistuttavalta. Lehmosella musiikkitaustaa puolestaan ei ollut senkään vertaa.

- Mä olen ollut se äijä, joka on koulun kevätjuhlissa ja joulukonserteissa ollut se triangelityyppi tai rytmimunan heiluttaja siellä takana, Lehmonen vitsailee.

- Oltiin sitä mieltä, että pitäisi saada naisääni kertsiin, niin ajattelin, että kai se on nyt sitten ylitettävä pelkoja, Karvinen jatkaa.

JanneTapion tulevaisuudesta kumpikaan ei osaa vielä varmaksi sanoa mitään. Sen Lehmonen kuitenkin vannoo, että jotain on vielä luvassa.

- Ehdottomasti JanneTapio ei tule olemaan vain yhden biisin artisti. Kuinka pitkälle mennään, sitä me emme vielä tiedä. Kyllä tämä tulee olemaan pitkä, pitkä projekti, Lehmonen vihjaa.

Voit kuunnella En osaa -kappaleen alta tai Spotifysta.

Lue myös: Janne rakastaa vappua ja tuhlaa siihen satoja euroja: "Bileet, joihin kaikki pääsee mukaan"

Voice.fi ja Basso kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat