Kuva: AOP

Anna: Susanna Laine ei sure lapsettomuuttaan: "Elämässä eivät kaikki vaan saa kokea kaikkea"

25.05.2022 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Laine täytti viime syksynä 40 vuotta.

Juontaja ja näyttelijä Susanna Laine kertoo Anna-lehden haastattelussa alkaneensa syvemmin pohtia elämäänsä täytettyään viime syksynä 40 vuotta. Erityisesti häntä on mietityttänyt, mistä elämän merkityksellisyys todella muodostuu. Monen ystävän jo perustettua perheen on Laine joutunut etsimään merkityksellisyyttä muualta.

- Onko merkityksen tunnetta, kun ei ole jälkikasvua ja mistä sen merkityksellisyyden voi silloin löytää? Oivallus siitä, että elämä itsessään on jo merkityksellistä, että saamme olla ja elää täällä, on auttanut, Laine pohtii Annalle.

Lapsettomuudestaan Laine ei pode varsinaista surua, ennemminkin hetkittäistä ulkopuolisuuden tunnetta. Hän kertoo jääneensä ulkopuolelle kokemuksesta, joka monella ystäväpiirissä on.

- En koe surua lapsettomuudesta, mutta välillä koen yhä jonkinlaista ulkopuolisuuden tunnetta. Minulla jää jokin osa-alue elämästä kokematta ja näkemättä, mutta toisaalta tässä elämässä eivät kaikki vaan saa kokea kaikkea, Laine kuvailee haastattelussaan.

Laine jatkaa samassa haastattelussa, että ajatus perheestä ei ole täysin poissuljettu vieläkään, mutta hän ei ole koskaan tietoisesti juurikaan pyrkinyt sitä kohti. Hän huomauttaa kuitenkin myös, että lapsettomuus on yhteiskunnassamme edelleen valinta, jolle moni tuntuu vaativan jotakin erillistä perustelua.

- Rakastan lapsia ja vauvoja, ja tavallaan tunnen hetkittäin vahvasti, että voisin olla jonain päivänä äiti. Mutta siihen ei ole tullut elämässä tartuttua, enkä tiedä syytä. Huomaan, että se on kuitenkin asia, jota joutuu perustelemaan, Laine kertoo. 

Laine tunnetaan parhaiten muun muassa Puoli seitsemän -ohjelman juontajana sekä roolistaan Salatut elämät -sarjassa.

Lue myös: MTV: Susanna Laine jättää Salatut Elämät -sarjan - vieläkö muistat ensimmäisen kohtauksen?

Lue myös: Salkkareissa siskoksia näyttelevät Tuuli Mattila ja Susanna Laine tutustuivat hauskalla tavalla: "Näinhän siskot toimivat"

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat