Kuva: AOP

Koomikko reagoi Obi-Wan Kenobi -rasismikohuun: 'Star Warsin pitäisi antaa Leialle tummaihoinen poikaystävä'

03.06.2022 18:15 - Riia Frost

The Daily Show -ohjelman juontaja ja koomikko Trevor Noah on itse eteläafrikkalainen ja hän toteaa olevansa väsynyt siihen, että Star Wars -fanit hyökkäävät nimenomaan tummaihoisia hahmoja vastaan.

Koomikko ja televisioesiintyjä Trevor Noah, 38, ottaa kantaa omassa The Daily Show -ohjelmassaan Obi-Wan Kenobi -sarjan näyttelijän Moses Ingramin, 29, kohtaamaan rasistiseen vastaanottoon. Ingram kertoi 31. toukokuuta Instagram-tarinoissaan, että hän on saanut Obi-Wan Kenobi -sarjan kahden ensimmäisen jakson ensi-illan jälkeen lukuisia rasistisia viestejä sekä uhkailua.

Sarjan päätähti Ewan McGregor, 51, sekä virallinen Star Wars -tili ovat jo puolustaneet Ingramia Twitter-julkaisuissaan ja nyt Noah on päättänyt kommentoida vuorostaan sarjan fanien epäasiallista käytöstä. Noah on itse eteläafrikkalainen ja hän toteaa olevansa väsynyt siihen, että Star Wars -fanit hyökkäävät nimenomaan tummaihoisia hahmoja vastaan. Koomikko ottaa varsinkin kantaa Ingramin sanoihin ”minun täytyisi vain vaieta ja ottaa kaikki se viha vastaan”.

- Kenenkään ei pitäisi joutua vaikenemaan ja vastaanottamaan rasismia, Noah painottaa.

- Mitä tämä oikein on, oletteko oikeasti rasisteja Star Wars -hahmolle? Tämä on ollut alusta asti sarja, jossa kukaan ei kyseenalaista sitä, että Harrison Ford ja jättiläismäinen koirakarhu ovat parhaita ystäviä, tai jos veli ja sisko haluavat rakastella toistensa kanssa. Eivät nämä henkilöt saa tappouhkauksia, Noah lisää viitaten Star Wars -elokuvien tunnettuihin hahmoihin Luke Skywalkeriin, prinsessa Leiaan, Chewbaccaan sekä Fordin näyttelemään Han Soloon.

Noah myös ylistää McGregorin Twitter-videojulkaisua, jossa näyttelijä puolustaa kollegaansa Ingramia. Koomikko on kuitenkin sitä mieltä, että Star Wars ei ole vastustanut faniensa rasistisia hyökkäyksiä tarpeeksi vakuuttavasti.

- Luulen, että Star Warsin täytyy vastata paljon rajummin rasismiin ja pistää heidät kärsimään. Star Warsin pitäisi antaa prinsessa Leialle uusi tummaihoinen poikaystävä, Noah sanoo.

Obi-Wan Kenobi -sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistiin 27. toukokuuta ja siitä on tullut tähän mennessä Disneyn katsotuin ensi-iltasarja.

Koko klipin koomikon kannanotosta muun muassa Obi-Wan Kenobi -rasismikohuun voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Star Wars -näyttelijä on kohdannut rasismia - Ewan McGregorilta suorat sanat faneille

Lue myös: Uudella Star Wars -sarjalla valtava menestys - nousi Disney+-palvelun katsotuimmaksi

Lähteet: The GuardianThe Daily Show

Kilpailut

Uusimmat