Kuva: AOP

J.K. Rowling joutui venäläiskoomikkojen pilan kohteeksi - luuli puhuvansa Ukrainan presidentille

28.06.2022 10:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Huumorikaksikon pilan kohteeksi on joutunut useita julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Tällä kertaa kirjailija ja tämän tekemä hyväntekeväisyystyö Ukrainassa joutuivat ryöpytykseen.

Harry Potter -kirjoistaan tunnettu kirjailija J.K. Rowling joutui hiljattain pilan kohteeksi.

Venäläinen komediakaksikko Vovan ja Lexus, oikealta nimeltään Vladimir Kuznetsov sekä Aleksei Stolyarov uskotteli kirjailijalle tämän keskustelevan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa.

Vovan ja Lexus ovat venäläinen komediakaksikko, jonka kynsiin on joutunut useita julkisuuden henkilöitä. Kaksikko on jekuttanut esimerkiksi prinssi Harrya, Elton Johnia sekä Yhdysvaltain entistä presidenttiä George W. Bushia.

Videolla Rowling kertoo esimerkiksi lopettaneensa liiketoimintansa Venäjällä Ukrainan sodan vuoksi. Videon edessä Zelenskyinä esiintyvä hahmo esittää kirjailijalle myös muita toimenpiteitä, kuinka tämä voisi sanktioida Venäjää. Hahmo ehdottaa esimerkiksi, että Rowling voisi muuttaa Harry Potter -hahmon tunnetun salama-arven Ukrainan vaakunaksi. Kirjailijalle myös ehdotetaan, että hän voisi kieltää venäläisiä lukemasta kirjojaan.

Lisäksi Ihmeotukset-elokuvassa näyttelevälle Aleksandr Kuznetsoville ehdotetaan sanktioita.

- Aion ehdottomasti keskustella ihmisten kanssa, että mitä voimme tehdä, Rowling vastaa ehdotukseen.

Keskustelussa nousevat myös esiin Rowlingin hyväntekeväisyysjärjestön kautta tulevat lahjoitukset, jotka on kohdennettu auttamaan sodasta kärsiviä lapsia. Presidenttinä esiintyvä hahmo kertoo puhelussa, että todellisuudessa varat menevät ase- ja ohjushankintoihin, jotta ukrainalaiset voisivat tuhota venäläisjoukkoja. Lisäksi hahmo kertoo puhelussa, että ohjuksiin kirjoitettaisiin "Avada Kedavra", joka on Harry Potter -teoksista tunnettu tappokirous.

Videon lopussa nähdään myös kolme henkilöä, joiden t-paidoissa lukee "vain Putin".

Kuznetsovin ja Stolyarovin on epäilty olevan kytköksissä Kremliin, mutta kaksikko on kiistänyt tämän vuonna 2016.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rowlingin edustajat ovat vahvistaneet kirjailijan todella joutuneen pilan uhriksi. The Washington Postille toimitetussa lausunnossa pilaa kuvaillaan "vastenmieliseksi".

Lue myös: Transfobiasta syytetty kirjailija J.K. Rowling paljastaa kokeneensa seksuaalista väkivaltaa

Lue myös: J.K. Rowling myrskyn silmässä - somekansa syyttää transfobiasta: "Häpeällistä"

Lue myös: J.K. Rowling myrskyn silmässä - somekansa syyttää transfobiasta: "Häpeällistä"

Lähteet: The Washington Post, Entertainment Tonight, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat