Kuva: Shutterstock

Tänään tv:ssä: Suomalainen saunakulttuuri syynissä

14.07.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Suomen kolme miljoonaa saunaa tarjoavat mahdollisuuden kurkistaa myös luoviin ratkaisuihin.

Suomessa on kolme miljoonaa saunaa ja saunominen on miltei kansalaisvelvollisuus. Lukuisten saunojen joukkoon mahtuukin myös luovia ja mitä kekseliäimpiä ratkaisuja. Yle perehdyttääkin kesäsarjassaan suomalaiset saunarakennusten historiaan ja kulttuuriin.

Graafikko, juontaja ja humoristisista kirjoituksistaan tunnettu Kasper Strömman, 48, tutustuu kuusiosaisessa Kasper Strömman ja Suomen saunat -sarjassa suomalaiseen saunaan. Itseään harvoin saunovaksi tituleeraava Strömman tutustuukin itselleen etäiseksi jääneeseen kulttuuriin perinpohjaisesti, joten mikä olisikaan sopivampaa kesäkatsottavaa.

Sarjan kolmannessa jaksossa Strömman johdattaa katsojat saunan arkkitehtuuriin: millaisia näkemyksiä arkkitehdeilla, taiteilijoilla ja tavan tallaajilla on ollut saunasta. Jaksossa tutustutaan esimerkiksi sipulisaunaan, joka näyttää ulkoisesti aivan maassa kasvavalta esikuvaltaan. Lisäksi Strömman pääsee nauttimaan 1800-luvulla vaikuttaneen säveltäjä Robert Kajanuksen linnasaunan hulppeista maisemista.

Kasper Strömman ja Suomen saunat

Klo. 20

TV1

Lue myös: Suomalaisten saunatottumukset listattiin - oletko sinäkin yhtä tarkka?

Lue myös: Kauanko pitää saunoa ennen kuin terveysvaikutukset alkavat? Asiantuntija kertoo

Lue myös: Saunomisesta on monia hyötyjä iholle - muutamalla niksillä maksimoit vaikutuksen

Kilpailut

Uusimmat