Kuva: Shutterstock

Saunomisesta on monia hyötyjä iholle - muutamalla niksillä maksimoit vaikutuksen

19.03.2022 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Saunominen voi vaikuttaa ihoon monin tavoin.

Löylyihin kannattaa nyt suunnata, sillä Metro-lehti listaa saunomisella olevan kaikkien muiden terveyshyötyjensä lisäksi myös myönteisiä vaikutuksia iholle.

Saunominen hellii ihoa näillä tavoin

1. Puhdistaa. Sauna saa hikirauhaset puskemaan hien mukana ulos metalleja ja muita epäpuhtauksia, mikä auttaa ihoa pysymään puhtaana.

2. Kosteuttaa. Saunassa myös ihon kosteutta säätelevät talirauhaset aktivoituvat erittämään talia ja saunan jälkeen iholle jääkin siksi usein erityinen hehku. Saunominen voikin auttaa erityisesti ihmisiä, jotka painivat kuivan ihon kanssa.

3. Lisää kollageenituotantoa. Saunan lämpö vilkastuttaa verenkiertoa ja näin lisää kehon luontaista kollageenituotantoa, mikä taas pitkässä juoksussa auttaa ihoa pysymään kimmoisamman ja nuoremman näköisenä.

Saunasta saa parhaat hyödyt irti, kun pitää muutaman yksinkertaisen niksin mielessä. Ennen saunaa iho on hyvä puhdistaa kokonaan esimerkiksi meikistä. Lauteilla istuskelun aikana ihon koskettelua olisi hyvä välttää. 

Saunan jälkeen ihohuokoset ovat avoinna ja tilaisuus kannattaakin hyödyntää käyttämällä puhdistavia ja kosteuttavia tuotteita, kun iho on niin sanotusti vastaanottavaisimmillaan. Saunan jälkeen kannattaa myös muistaa ihon riittävä kosteutus niin rasvaamalla kuin juomalla riittävästi vettäkin.

Lue myös: Yksi juoma saa asiantuntijoiden mukaan ihon hehkumaan ja voimaan hyvin - helppo kokeilla kotona

Lue myös: Vie ihonhoito uudelle tasolle - iänikuinen kikka on jäänyt unholaan, mutta tähdet tuovat sen nyt takaisin

Lue myös: Vastaus ikuisuuskysymykseen - jos sheivaa usein, kasvaako karva takaisin nopeammin tai paksumpana?

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat