Kuva: AOP

Emilia Clarke kertoo menettäneensä osan aivoistaan - 'Se naurattaa minua'

18.07.2022 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Game of Thrones -tähti on kokenut kaksi aivovaltimopullistumaa.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Game of Thrones -tähti Emilia Clarke, 35, on kertonut kahden kokemansa aivoaneurysman seurauksista. Clarke on jo aiemmin kertonut kokeneensa vakavat aivovaltimopullistumat vuosina 2011 ja 2013 kuvatessaan Game of Thronesia.

Clarke kertoo asiasta BBC:n Sunday Morning -ohjelmassa. Hän kertoo olevansa onnekas, että on toipunut vakavista aivoaneurysmoista. Aneurysmassa on kyse pussimaisesta pullistumasta aivoverisuonen haarautumiskohdassa.

- En pysty enää käyttämään osaa aivoistani. On uskomatonta, että pystyn puhumaan, joskus hyvin selkeästikin, ja elämään elämääni ilman jälkiseurauksia. Olen erittäin pienessä vähemmistössä ihmisiä, jotka selviävät näin, Clarke sanoo.

Nainen kertoo nähneensä skannauksen omista aivoistaan.

- Sieltä puuttuu aika paljon, Clarke sanoo ja naurahtaa.

- Se saa minut aina nauramaan. Käytännössä kun jokin osa aivoista ei saa verta sekunniksikaan, se on menetetty. Veri löytää toisen reitin kiertää, mutta se osa, joka ei ole saanut verta, on menetetty lopullisesti, Clarke selventää.

Hän kertoo hyväksyneensä tämän osan itsestään.

- Ajattelin, että tällainen minä nyt olen ja tällaiset aivot minulla on. Ei minun kannata jatkuvasti vaivata aivojani ajattelemalla sitä, mitä sieltä puuttuu.

Clarken molemmat aivoaneurysmat vaativat pitkät toipumisjaksot, mutta lopulta Clarke kuntoutui eikä esimerkiksi hänen muistinsa vaurioitunut. Hän kertoi ensimmäisen kerran asiasta vuonna 2019. Hän on perustanut SameYou-nimisen hyväntekeväisyysjärjestön aivovaurioista kärsineiden tueksi.

Lue myös: Game of Thrones -tähti Emilia Clarke katuu yhtä rooliaan - "Kenelläkään ei ollut mukavaa"

Lue myös: Jason Momoan ja Emilia Clarken yhteiskuva herätti fanien toiveet Aquaman-roolista

Lähteet: Variety, Metro, Terveyskylä

Kilpailut

Uusimmat