Kuva: Paramount Pictures / YouTube

Top Gun: Maverick -elokuvantekijät haastettiin oikeuteen - "Aiomme puolustaa itseämme voimakkaasti"

07.06.2022 10:15 - Riia Frost

Top Gun: Maverick tienasi ensimmäisten 10 päivän aikana yli 513 miljoonaa euroa maailmanlaajuisesti.

Top Gun: Maverick -elokuvan luonut elokuvastudio Paramount Pictures on haastettu oikeuteen tekijänoikeusloukkauksesta. Syytteen on jättänyt maanantaina 6. toukokuuta israelilaisen kirjoittajan perhe, jonka vuoden 1983 artikkeli Top Guns inspiroi uusinta Top Gun -elokuvaa.

Syytteiden mukaan studiolla ei ollut oikeuksia edesmenneen Ehud Yonayn artikkeliin, mutta silti se otettiin mukaan elokuvaan. Syytteen ovat jättäneet Yonayn leski ja poika.

Perhe vaatii elokuvastudiolta määrittelemättömiä vahingonkorvauksia, mukaan lukien Top Gun: Maverick -elokuvan tuottamia voittoja. Tämän he perustelevat sillä, ettei elokuvastudion Top Gun -toimilupaa olisi olemassa ilman Yonayn kirjallisia ponnisteluja ja mieleenpainuvaa kerrontaa. Lisäksi syytekanteen mukaan Yonayn perhe oli ilmoittanut Paramount Pictures -studiolle, että sen oikeudet kyseiseen artikkeliin päättyisivät tammikuussa 2020.

Yonayn perheen lakimies Marc Toberoff sanoo syytteen olevan aiheellinen.

- Vaikka Paramount haluaa väittää toisin, niin he tekivät Top Gunin jatko-osan, vaikka olivat menettäneet tekijänoikeutensa artikkeliin, Toberoff toteaa.

Paramount Pictures on itse kiistänyt syytteet ja sanoo olevansa valmis todistamaan väitteet vääriksi.

- Nämä väitteet ovat perusteettomia ja aiomme puolustaa itseämme voimakkaasti, Paramount Pictures kommentoi.

Viihdelakimies Mitra Ahouraian lisää, että elokuvastudion oli tarkoitus julkaista jatko-osa jo vuonna 2019, mutta elokuva viivästyi koronapandemian vuoksi.

Top Gun: Maverick -elokuva tienasi ensimmäisten 10 päivän aikana yli 513 miljoonaa euroa maailmanlaajuisesti. Samalla kyseessä ovat pandemia-ajan suurimmat avausviikonlopun lukemat elokuvalle, joka ei liity supersankareihin.

Toimintadraaman jatko-osassa Pete Mitchell palaa Top Gun -lentoakatemiaan ohjaajana, joka on vastuussa uuden lentäjäsukupolven kouluttamisesta. Mitchell joutuu kohtaamaan menneisyytensä aaveet, kun hän tapaa koulutuksessa edesmenneen ystävänsä pojan. Elokuvan päärooliin palaa näyttelijä Tom Cruise.

Top Gun: Maverick -elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Top Gun: Maverick -elokuvalle hurja suosio avausviikonloppuna - Tom Cruise ylsi omaan ennätykseensä

Lue myös: Tom Cruise saapui uuden Top Gunin ensi-iltaan helikopterilla - katso video laskeutumisesta

Lähteet: BBC

Kilpailut

Uusimmat