Kuva: AOP / EPA-EFE

Hailey Bieber haastettiin oikeuteen tavaramerkin loukkaamisesta - "Meillä on todellinen huolenaihe"

23.06.2022 13:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Hailey Bieberin Rhode-ihonhoitotuotesarja perustettiin kesäkuun alussa ja nyt yritys on haastettu oikeuteen tavaramerkin loukkauksesta.

Muotiyritys Rhode on haastanut malli Hailey Bieberin, 25, oikeuteen tavaramerkkiloukkauksesta. Syytteen aiheena on Bieberin lanseeraama ihonhoitotuotesarja, joka kantaa samaa nimeä. Rhode on myös Bieberin toinen nimi ja yrittäjä perusti ihonhoitotuotesarjansa kesäkuun alussa.

Haasteessa Rhode-vaatemerkin perustajat Purna Khatau ja Phoebe Vickers kertovat, että vuodesta 2013 lähtien, kun heidän Rhoda-yrityksensä on perustettu, he ovat omistautuneet kasvattamaan ja hoitamaan brändiään henkilökohtaisella ja raskaalla työllään.

Perustajien mukaan Bieber oli aikaisemmin halunnut ostaa heiltä oikeuden Rhode-nimeen, mutta he olivat kieltäytyneet. Perustajat olivat myös jättäneet hakemuksen saadakseen luvan laajentaa yritystään esimerkiksi taloustavaroihin sekä meikki- ja muihin ihonhoitotuotteisiin.

Perustajat kertovat haasteessa, että kun he näkivät Bieberin ihonhoitotuotesarjan, he huomasivat saman tien sekaannusta markkinoilla, mikä loukkasi heidän brändiään.

- Meillä on todellinen huolenaihe tulevaisuudesta. Olemme luoneet tämän brändin verellämme, hiellämme ja kyyneleillämme. Siksi minulle on suuri pettymys, että yrittäjähenkinen nainen, jonka faneja olemme olleet pitkään, yrittää tukahduttaa sen, mitä olemme rakentaneet, Khatau sanoo haasteessa.

Perustajat vaativat oikeudelta alustavaa määräystä, joka vaatisi Bieberiä lopettamaan Rhode-nimen käytön brändissään, jotta markkinahämmennys päättyisi.

- Rhode on brändi, jonka rakentamiseksi olemme tehneet paljon töitä. Ja se, että hän käyttää nimeämme loukkaa yritystämme, työntekijöitämme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme, perustajat sanovat haasteessa.

- Toivotamme tervetulleeksi kilpailijat, mutta emme halua niitä, jotka käyttävät nimeämme, perustajat lisäävät.

Perustajien asianajaja Lisa T. Simpson sanoo erillisessä lausunnossaan, että tilanne on valitettava.

- Ymmärrämme totta kai, että Hailey haluaa käyttää hänen toista nimeään brändissään, mutta laki on selkeä: et voi luoda tällaista merkkihämmennystä vain, koska haluat käyttää nimeäsi. Mitä Bieber tekee, aiheuttaa harmia pienyritykselle, jonka kaksi naista ovat huolella rakentaneet kasvavaksi kansainväliseksi brändiksi, Simpson toteaa.

Khataun ja Vickersin Rhoden vaatteita ovat käyttäneet muun muassa artistit Beyoncé, Rihanna sekä kirjailija ja koomikko Mindy Kaling. Haasteessa väitetään, että Rhoden oletetaan tienaavan noin 14,5 miljoonaa tämän vuoden aikana. Bieber tai hänen asianajajansa eivät ole toistaiseksi kommentoineet oikeushaastetta.

(kuva: AOP)

Lue myös: Justin Bieberillä kasvohalvaus - aiheuttajana virus

Lue myös: Pilkkasiko Selena Gomez Hailey Bieberiä? 'En tiedä, mitä olen tehnyt, mutta pyydän anteeksi'

Lähteet: People

Suosittelemme

Uusimmat