Kuva: AOP / EPA-EFE

Hailey Bieber sai oikeuden tuotemerkkinsä nimeen - kanteen jättänyt yritys ei aio luovuttaa

25.07.2022 16:15 - Riia Frost

Liittovaltion tuomari päätti evätä vaateyrityksen vaatimuksen alustavaan kieltoon, joka estäisi Bieberiä käyttämästä Rhode-nimeä.

Malli Hailey Bieberin, 25, lanseeraama Rhode-ihonhoitotuotesarja sai dramaattisen alun, kun samanniminen muotiyritys haastoi yrittäjän oikeuteen tavaramerkkiloukkauksesta. Bieberin ihonhoitotuotesarja perustettiin kesäkuun alussa ja kanne jätettiin saman kuukauden aikana.

Haasteessa Rhode-vaatemerkin perustajat Purna Khatau ja Phoebe Vickers kertoivat, että Bieber oli aikaisemmin halunnut ostaa heiltä oikeuden yrityksen nimeen, mutta he olivat kieltäytyneet. Bieber oli silti päättänyt käyttää Rhode-nimeä yrityksessään, sillä se on mallin toinen nimi. Perustajien mukaan Bieberin teko oli loukkaava heidän brändiään kohtaan, ja he huomasivat heti sekaannusta markkinoilla yritysten samojen nimien takia.

Vaateyriyksen tiimi oli jopa avautunut kanteen jättämisestä Instagram-julkaisussaan, jossa he sanovat muun muassa olevansa varmoja siitä, että he tulevat voittamaan oikeustaistelun.

”Olemme itsevarmoja kanteen seuraamuksista, mutta toivomme, että Hailey alkaa nyt ymmärtämään aiheuttamansa harmin, minkä uskomme olleen tahatonta, ja vaihtaisi tuotesarjansa nimen”, julkaisussa lukee.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Bieber ja hänen tiiminsä sanoivat oikeudessa yrityksen keskittyvän ainoastaan ihonhoitoon vaatteiden sijaan, mikä eliminoisi sekaannuksen markkinoilla. Liittovaltion tuomari päättikin evätä vaateyrityksen vaatimuksen alustavaan kieltoon, joka estäisi Bieberiä käyttämästä Rhode-nimeä. Tuomioistuin katsoi, ettei Bieber ollut syyllistynyt tavaramerkin varastamiseen.

Kanteen jättänyt yritys aikoo jatkaa nimitaisteluaan

Bieber ei ole toistaiseksi ottanut kantaa oikeudenkäyntiin tai tuomarin tekemään päätökseen. Haileyn perheen asianajaja Michael Rhodes kertoi kuitenkin E! News -julkaisussa, että Bieber ja hänen tiiminsä ovat tyytyväisiä tuomarin tekemään päätökseen.

- Olemme tyytyväisiä tuomioistuimen perusteelliseen määräykseen, jolla hylättiin kanteen esitys, Rhodes kertoo.

Kanteen jättäneet vaatemerkin perustajat eivät kuitenkaan aio luovuttaa oikeustaisteluaan. Yrityksen tiedottaja kertoi, että oikeudellisia jatkotoimenpiteitä on luvassa.

- Oikeudenkäyntimme tulee jatkumaan. Tämänpäiväinen tuomioistuimen päätös on yksinkertaisesti olla kieltämättä Hailey Bieberiä käyttämästä tuotenimeämme ihonhoitotuotesarjassaan oikeudenkäynnin aikana. Tuomio lykkääntyy, kunnes meillä on tilaisuus kerätä lisää todisteita. On erittäin harvinaista, että tuomari antaisi pyytämämme alustavan määräyksen, joten tällainen tulos oli odotettavissa, tiedottaja painotti.

- Pysymme itsevarmoina siitä, että tulemme voittamaan oikeudenkäynnin. Rhode on brändimme nimi. Me rakensimme sen ja niin liittovaltion kuin osavaltioiden lait suojaavat sitä. Pyydämme siis Haileytä saavuttamaan tavoitteensa käyttämättä brändimme nimeä. Brändin, jonka rakentamiseen olemme käyttäneet 9 vuotta, tiedottaja lisäsi.

Oikeudenkäynnin tuloksen myötä Bieber juhlii oikeusvoittoaan mainostamalla Rhode-ihonhoitotuotesarjaansa. Vain pari päivää tuomariston päätöksen jälkeen Bieber julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa malli poseeraa sivuprofiilissa auringonpaisteessa. Toisessa kuvassa Bieber poseeraa kylpyhuoneessa pidellen ihonhoitotuotettaan kasvojensa edessä. 

Lisäksi Bieber julkaisi perjantaina 22. heinäkuuta dokumentin, jossa kerrotaan Rhode-yrityksen synnystä. Kyseisen dokumentin kuvamateriaalia käytettiin myös todistusaineistona oikeudenkäynnissä. 

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Lue myös: Hailey Bieber haastettiin oikeuteen tavaramerkin loukkaamisesta - "Meillä on todellinen huolenaihe"

Lue myös: Justin Bieberillä kasvohalvaus - aiheuttajana virus

Lähteet: Daily Mail, Daily Mail, TMZ, E! News

Kilpailut

Uusimmat