Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Kulttimaineeseen noussut komedia - palkittiin Oscarilla aikaansa edellä olleista erikoistehosteistaan

14.08.2022 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Kuolema pukee häntä -elokuvassa loistavat muun muassa Meryl Streep ja Goldie Hawn.

Kuolema pukee häntä on fantasiaelementeillä ryyditetty komediaelokuva vuodelta 1992. Elokuvassa nähdään huippunäyttelijöitä, ja päärooleissa loistavat Meryl Streep, Goldie Hawn ja Bruce Willis.

Elokuvassa kirjailija Helen Sharp (Hawn) menettää miehensä Ernest Menvillen (Willis) entiselle ystävälleen ja elokuvatähdelle Madeline Ashtonille (Streep). Helen palaa myöhemmin parin elämään ja häkellyttää Madelinen nuorekkaalla ulkonäöllään. Helen paljastaa nauttineensa taikajuomaa, joka lupaa ikuisen elämän. Naiset saavat kuitenkin huomata, että kuolemattomuudella on hintansa.

30-vuotias komediaelokuva on saanut tunnustusta muun muassa visuaalisista efekteistään, jotka olivat aikanaan edistyksellisiä. Tietokoneella luodut grafiikat huomioitiin parhaiden erikoistehosteiden Oscar-palkinnolla. CheatSheet kertoo, että vuonna 1992 tietokonegrafiikkaa ei ollut vielä käytetty muokkaamaan ihmishahmojen ulkomuotoa elokuvissa. Kuolema pukee häntä oli tässä edelläkävijänä, ja lopputuloksen näkee esimerkiksi Streepin hahmossa.

Kuolema pukee häntä sai aikanaan ristiriitaisia arvosteluja, mutta se on noussut sittemmin suureen kulttisuosioon. Musta komedia on noussut suureen arvoon erityisesti seksuaalivähemmistöyleisöjen keskuudessa.

Kuolema pukee häntä
klo 18.05
Frii

Lue myös: Leonardo DiCapriolla oli ongelma Meryl Streepin alastonkohtauksen kanssa - "Hän ei pitänyt siitä"

Lue myös: Meryl Streepin kylmäävä käytös rakastetun leffan kuvauksissa vaati veronsa: "Se oli kamalaa"

Lähteet: Rotten Tomatoes, CheatSheet, Vanity Fair

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat