Kuva: AOP

Metallica-laulajalle kävi karmiva onnettomuus 30 vuotta sitten - pyroteknikko muistelee tilannetta

14.08.2022 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Metallican laulaja-kitaristi James Hetfield sai toisen asteen palovammoja pyron lauettua hänen päälleen ja keikka keskeytettiin.

Vuonna 1992 Metallica kiersi yhdessä Guns N' Rosesin kanssa. Kun kiertue pysähtyi Montrealiin, tapahtui Metallican keikalla karmiva onnettomuus.

Metallican laulaja-kitaristi James Hetfield sai toisen asteen palovammoja pyron lauettua hänen päälleen ja keikka keskeytettiin. Guns N' Rosesin tuonaikainen pyroteknikko Pete Cappadocia muistaa tilanteen edelleenkin hyvin.

- Metallica oli lavalla ja itse istuin laatikon päällä ja odottelin meidän vuoroamme, joten pelailin GameBoyta. Yhtäkkiä kuulen karmean kitaraäänen ja kaikki huutavat "James on loukkaantunut", joten juoksimme lavalle. Kun pääsimme sinne, ensiapuhenkilökunta kantoi häntä pois, Cappadocia kertoo Appetite for Distortion -podcastissa.

- Se mitä tapahtui, oli se, että heidän kaverinsa oli tottunut ampumaan pyrot heille Euroopassa. He olivat kuitenkin vaihtaneet monitorien paikkaa ja samalla pyrojen. James käveli tällaiseen kohtaan.

Kuten monet tietävät, ei loppuiltakaan onnistunut. Guns N' Roses asteli myöhässä lavalle ja laulaja Axl Rose lopetti keikan kesken ääniongelmiin vedoten. Tämän jälkeen keikkapaikalla alkoi mellakka.

Lue myös: Stranger Things -tähti Joseph Quinn tapasi Metallican - soittivat yhdessä klassikkokappaletta

Lue myös: Metallican Lars Ulrich kehuu poikiensa bändiä - "Minusta he tekevät jotain ainutlaatuista"

Lähde: Loudwire

Kilpailut

Uusimmat