Kuva: Jaakko Kahilaniemi

Virpi Kätkä kommentoi Selviytyjien "nuoret vastaan vanhukset" -ilmiötä: "Taistelin sitä vastaan"

28.08.2022 22:45 - Riia Frost

Virpi Kätkä ei pidä siitä, että ihmisiä erotellaan tiettyjen asioiden perusteella.

Muun muassa CatCat-yhtyeestä tunnettu laulaja Virpi Kätkä, 52, on yksi Selviytyjät-ohjelman uuden kauden kilpailijoista. Jo toiselta kaudelta tuttu Kätkä kuuluu joukkue Timuriin, joka koostuu Selviytyjät-konkareista.

Avausjaksossa Niko Saarinen kertoo Kätkälle, että toinen kilpailija Joalin Loukamaa saattaisi haluta pelata "vanhukset" ensin pois kilpailusta. Selviytyjissä ja monissa muissakin tosi-tv-ohjelmissa on aikaisemmin törmätty "nuoret vastaan vanhukset" -ilmiöön. Nyt Kätkä kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että hän yritti rikkoa kyseistä ilmiötä, koska ei pidä siitä lainkaan.

- En tiedä, tuleeko se jaksoissa ilmi, mutta taistelin sitä vastaan. En tykkää tuollaisesta vastakkainasettelusta, että ”nuoret vastaan vanhat”, ja Nikon kanssa puhuttiin, että emme pidä siitä, että jaotellaan ihmiset ryhmiin, Kätkä toteaa.

Kätkä nostaa esille, että viimeksi kun hän oli Selviytyjissä, hän vietti todella paljon aikaa tubettaja Miska Haakanan kanssa, joka oli silloin kilpailun nuorin ja laulaja itse oli vanhin. Kätkä viittaa kyseisellä nostollaan siihen, ettei iällä pitäisi olla kilpailussa mitään väliä, eikä siitä pitäisi ihmistä arvostella.

- En pidä siitä, että erotellaan ihmisiä iän tai sukupuolen perusteella, tai sillä, että onko joku hetero, homo tai eläkeläinen. Haluan, että kaikki otetaan ihmisinä, Kätkä korostaa.

- Mutta, peli on peliä ja sillä mennään, mitä ikinä siellä tapahtuukin, Kätkä lisää.

Yksi Selviytyjät-kilpailijoista kutsui Virpi Kätkää kilpailun heikoimmaksi lenkiksi jo heti avausjaksossa. (kuva: Lars Johnson / Selviytyjät Suomi / Nelonen)

Kätkä kuitenkin korostaa, etteivät välit muihin kilpailijoihin ole suinkaan tulehtuneet tiukasta pelistä huolimatta.

- Ainakin olemme kaikki vielä hyvissä väleissä, mutta saa sitten nähdä, kun tuota ohjelmaa tv:ssä pyöritetään, että mitkä välimme sen jälkeen ovat, Kätkä naurahtaa.

Kätkän oma "Selviytyjät-poika"

Kätkä on itse sanonut, ettei hän aio puhua pahaa muiden kilpailijoiden selän takana ja pitää tätä yhtenä pelitaktiikkanaan. Kätkä vastaakin hieman varovaisesti, että uskooko hän kyseisen taktiikan kannattaneen Selviytyjät-kilpailussa.

- Helpompaa oli tällä kertaa siinä mielessä, että tuolla oli konkareita, jotka jo tiesivät pelin hengen. Koen sympatiaa heikompia kohtaan ja olen aina heidän puolellansa. Ei minun tarvitse silti puhua pahaa kenestäkään, Kätkä sanoo.

- Mutta totta kai, kun kilpailu oli kovaa, niin kyllä minä tuossa niin sanotusti ”kesäteatteria” esitin, mutta niinhän kaikki muutkin sitä yrittivät. Se että, menevätkö ne esitykset läpi, on asia erikseen, koska siellä oppii tuntemaan toiset aika hyvin, Kätkä lisää.

Kätkällä on yleensä ollut Selvityjissä tapana valita joku tiimiläisistään niin sanotusti ”omaksi pojakseen” ja tällä kertaa kyseisen tittelin sai Saarinen. NRJ-radiojuontaja Saarinen itse sanoi avausjaksossa olleensa tyytyväinen, että Kätkä valitsi juuri hänet Selviytyjät-pojakseen, koska edellisen tittelin saanut Haakana päätyi voittamaan kilpailun mahdollisesti tämän avulla.

Lopuksi Kätkä kertoo, ettei valintaan oikeastaan vaikuttanut muu kuin yksi asia. 

- Tunsin entuudestaan Nikon ja Wallun. Voisin sanoa, etten edes tiennyt, keitä melkein kaikki muut olivat. Varmaan myös, koska meillä Nikon kanssa synkkaa muutenkin, Kätkä myöntää.

Kätkä kertoo haastattelussa muun muassa, vaikuttivatko hänellä todetut refluksitauti ja atrofinen gastriitti hänen kilpailusuoritukseensa. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Kätkän, Valpion, Saarisen ja Loukamaan lisäksi uudella Selviytyjät-kaudella kilpailevat Karoliina TuominenHelmeri PirinenMarkus PöyhönenViivi VaattovaaraEssi UnkuriLeo StillmanSami HeleniusTommi ManninenJasmiina YildizJulia KorpinenHeidi Suomi sekä Pok Biil. Ohjelman juontaa Juuso Mäkilähde.

Laulaja Virpi Kätkä valitsi omaksi Selviytyjät-pojakseen NRJ-radiojuontajan Niko Saarisen. (kuva: Jaakko Kahilaniemi)

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Niko Saariselle Selviytyjät-kilpailussa juoniminen tuntuu edelleenkin pahalta: 'Repii sussa haavan auki'

Kilpailut

Uusimmat