Kuva: AOP / Tomi Natri

Redrama retkahti ennen Vain elämää -leiriä ja vielä sen jälkeen - takana oli 12 raitista vuotta

29.08.2022 15:15 - Iiro Myllymäki

Räppäri sai skarpattua hyvissä ajoin Vain elämää -kuvauksiin, jotka menivät hänen mukaansa hyvin. Nyt retkahdusten jälkeen mies kertoo, että hänen vointinsa on hyvä.

Voit kuunnella Redraman koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Räppäri Redrama, eli Lasse Mellberg, 44, on mukana tulevalla Vain elämää -kaudella. Redrama kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että hän kokee olevansa onnekas päästessään osallistumaan suosittuun musiikkiviihdeohjelmaan.

- Onhan se monella tapaa isoin asia, mitä voi artistina tehdä. Se on valtavan iso kunnia, Redrama sanoo ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo, että koko porukalla oli hyvä olla yhdessä eikä kenelläkään ollut roolia päällä. Tämän huomasi miehen mielestä jo heti ensimmäisistä minuuteista lähtien.

- Tuli heti tosi turvallinen olo itselle. Tosin juuri ennen kuin piti vetää biisiä, tuli olo, että miten selviän tästä ja onko tämä ihan huono biisi. Mutta niin kannustavaa yleisöä saa etsiä kuin tuon ruokapöydän ääressä on, Redrama kuvailee tunnelmiaan kuvauksista.

Ohjelmassa on 13. kaudella mukana Redraman lisäksi Jyrki 69, Mikko Alatalo, Yona, Erika Vikman, Pete Parkkonen, Meiju Suvas ja Tommi Läntinen. Redraman päivää vietetään tv-ruudussa 30. syyskuuta, ja kausi alkaa Nelosella 9. syyskuuta.

Redrama kertoo olleensa täysin oma itsensä Vain elämää -kuvauksissa. Osittain tämä huolettaa miestä, sillä nyt viimeistään kaikki pääsevät tutustumaan aitoon Lasseen monine puolineen.

- Minua ehkä vähän pelotti, että kaikki näkevät, että olen aina myöhässä, en koskaan löydä kenkiäni ja keskeytän ihmisiä koko ajan. Se on piirre, josta en itsessäni tykkää.

Tulevan Vain elämää -kauden osallistujat lehdistötilaisuudessa (kuva: AOP / Tomi Natri)

Kaksi retkahdusta lyhyen ajan sisään

Redrama on puhunut julkisuudessa avoimesti kamppailustaan alkoholismin kanssa. Aiemmin elokuussa artisti kertoi Me Naisten haastattelussa retkahtaneensa kesällä 12 vuoden raittiuden jälkeen. Hän kertoi haastattelussa päässeensä hoidon piiriin. Mies tiedostaa, että riski retkahdukseen on aina olemassa eikä addiktio koskaan täysin poistu hänen elämästään.

Itse asiassa ensimmäinen retkahdus tapahtui jo keväällä, Redrama paljastaa.

- Alkuvuonna keväällä kävi huonosti. Sain onneksi skarpattua, ja olin täysin päihteetön monta viikkoa ennen Vain elämää -leiriä. Olin studiossa ja sain kaikki biisit tehtyä ajallaan. Leiri meni hyvin, ja vielä pari viikkoa sen jälkeen retkahdin uudelleen, Redrama sanoo.

Vain elämää -ohjelma kuvattiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Mies kertoo, että on ollut nyt raittiina heinäkuun alusta lähtien. Hän on nyt lähdössä kuukaudeksi alkoholisteille suunnattuun Minnesota-hoitoon.

- Vointini on nyt hyvä. Onneksi takana on ne 12 raitista vuotta, niin tiedän, mikä toimii minulle ja mihin pitää mennä. Puhelimeni on täynnä numeroita, joihin voi soittaa, Redrama sanoo.

Retkahtamiseen liittyy paljon epäonnistumisen kokemuksia ja häpeää. Redraman mielestä nämä ovat tavallaan tarpeellisia tunteita, sillä ne kumpuavat läheisille ihmisille tuotetusta huolesta ja pettymyksestä. Häpeää mies kuitenkin kavahtaa.

- Häpeä on itse asiassa aika tappava. Se voi olla tosi huono juttu, kun mittasuhteet menevät yli. Yhtäkkiä sitä menee vain syvemmälle. Pitää ottaa vastuu ja siivota oma puoli katua. Muuta ei voi tehdä.

Redrama on monesti miettinyt, ajattelevatko ihmiset miehen hakevan vain huomiota puhuessaan riippuvuudestaan. Mies vakuuttaa, että näin ei ole. Hän haluaa olla julkisuuden henkilönä niin rehellinen kuin mahdollista, jotta voi kertoa elämänsä kipukohdista omilla ehdoillaan eivätkä kohuotsikot yllätä takavasemmalta. Redrama on kertonut rehellisesti elämästään ja addiktiosta esimerkiksi juuri julkaistussa elämäkertakirjassa Redrama – Liekeistä luovuuteen.

Keikkailevan muusikon elämä on täynnä houkutuksia. Redrama kertoo, että vielä 2010-luvun alussa, kun hän ei ollut puhunut kunnolla julkisesti raitistumisestaan, hänelle tultiin monesti tarjoamaan baariesiintymisten jälkeen juomia. Alkoholismista puhuminen toimii suojana sille, että yhä useampi tietää miehen tilanteen eikä tarjoa esimerkiksi juomia keikkojen jälkeen.

- En muista, milloin viimeksi minulle on tultu tarjoamaan baarissa.

Redraman koko haastattelun voit kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta tästä linkistä. Haastattelussa mies kertoo myös muun muassa, keiden artistien persoonat yllättivät häntä eniten kuvauksissa.

Lue myös: Me Naiset: Redrama oli raittiina 12 vuotta ennen retkahdustaan: "Hävettää"

Lue myös: Erika Vikman havahtui ja teki suuria elämäntapamuutoksia - "Herääminen on tapahtunut"

Lue myös: Jyrki 69: "Erika Vikman on Suomen kovin rokkitähti"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat