Kuva: AOP / Tomi Natri

Erika Vikman havahtui ja teki suuria elämäntapamuutoksia - "Herääminen on tapahtunut"

26.08.2022 08:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Erika Vikmanin paniikkihäiriö on lieventynyt sen jälkeen kun hän on rauhoittanut elämäänsä. Nyt artisti haluaa keskittyä hyvinvointiinsa.

Erika Vikmanin koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Erika Vikman, 29, on yksi tulevan Vain elämää -kauden artisteista. Naisella on kahdeksasta esiintyjästä lyhin ura takanaan. Vikman nousi tangokuningattareksi vuonna 2016 ja hän teki rytinällä uuden tulemisen vuoden 2020 Uuden musiikin kilpailussa Cicciolina-kappaleella. Artisti on tähän mennessä julkaissut yhden albumin ja joitain albumin ulkopuolisia sinkkuja.

Voimakkaan diskopopin sanansaattaja oli innoissaan, kun kutsu Vain elämää -ohjelmaan kävi. Ensi-innostuksen jälkeen tulivat epäilykset.

- Pohdin, onko minun nyt oikea aika mennä tähän ohjelmaan, onko minulla tarpeeksi biisikatalogia ja tarpeeksi tarinoita. Sitten tajusin, että minulla on paljon enemmän tarinoita kuin monella ikäiselläni, Vikman kertoo Vain elämää -lehdistötilaisuudessa Voice.fi:lle.

Lopulta nainen pohti osallistumistaan puolen vuoden ajan, kunnes päätti suostua. Hän ei lopulta kokenut paineita siitä, että hänellä on osallistujakatraasta lyhin ura takanaan.

- En kokenut sitä paineena. On kiinnostavaa, että ohjelmassa on eri-ikäisiä ihmisiä. Ei sekään olisi kiinnostavaa, jos kaikki olisivat olleet 1960-luvulta asti pinnalla. Nyt mukana on erilaisia näkökulmia, maailmankuvia ja trendejä, Vikman sanoo.

Laulaja kuvailee, että Vain elämää -leiri oli hänellekin mullistava kokemus. Ohjelman lehdistötilaisuudessa nostettiin esiin, että Vikmanista nousi esiin ”herkkä ja itkeskelevä” Erika. Ohjelman kuvauksissa keskusteltiin jälleen herkistä teemoista.

- Meistä kellään ei ollut suojakuoria päällä. Menimme syviin vesiin ja jaoimme henkilökohtaisia asioita.

Erika Vikman esitti kappalemaistiaisen tulevalta kaudelta Vain elämää -pressitilaisuudessa. (kuva: AOP / Tomi Natri)

Juhliminen minimiin

Erika Vikman avautui sosiaalisessa mediassa yhdestä henkilökohtaisesta asiastaan huhtikuussa. Vikman kertoi taistelleensa muutaman vuoden ajan paniikkihäiriön kanssa. Paniikkikohtauksia on saattanut tulla myös keikoilla esiintyessä. Vikman kertoo nyt, että on saanut viimeisimmän paniikkikohtauksensa juurikin huhtikuussa laivakeikan aikana. Paniikkihäiriö on rauhoittunut, kun Vikman on rauhoittanut elämäntyyliään.

- Olen tehnyt ratkaisevia elämäntapamuutoksia. Aloin kesäkuussa tsempata siinä, että laitoin juhlimisen minimiin, keskityin työhön ja aloitin terveellisemmän ruokavalion. Paniikit ovat väistyneet muutosten myötä.

Nyt Vikmanilla on hyvä ja keveältä tuntuva kausi elämässään, mutta viime vuoden kesällä meininki oli toinen.

- Vuosi sitten kesällä meni tosi lujaa. Siinä oli juhlimista ja hirveä kasa keikkoja. Viime kevään rundilla huomasin, että väsymys alkoi taas painaa. Paniikit tulevat, jos on väsyttänyt itsensä.

Vikman kertoo, että nykyään jos hänet kutsutaan joihinkin juhliin, hän jää mieluummin lepäämään kotiin.

Elämäntapamuutoksille on toinenkin syy kuin paniikkihäiriön lepyttely. Uran luominen on hänelle nyt etusijalla, eikä hän halua kuluttaa itseään loppuun huonoilla elämäntavoilla. Kyse on osaltaan myös yleisön kunnioittamisesta.

- Olen saanut juhlia tässä elämässä, ja nyt on aika keskittyä oman pään ja kehon hyvinvointiin ja siihen, että jaksan kantaa urani kunnialla. Se on ollut minulla tämän kesän juttu. Jonkinlainen herääminen on tapahtunut, Vikman sanoo.

Vain elämää -ohjelman 13. kausi alkaa Nelosella 9. syyskuuta. Vikmanin lisäksi kaudella nähdään Jyrki 69, Mikko Alatalo, Yona, Redrama, Pete Parkkonen, Meiju Suvas ja Tommi Läntinen.

Erika Vikmanin koko haastattelun voit kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta. Haastattelussa Vikman kertoo myös muun muassa, miten jaksaa vastata pukeutumisestaan tuleviin Instagram-kommentteihin ja keiden ohjelmaan aiemmin osallistuneiden suomalaispoppareiden kanssa hän puhui ennen Vain elämää -leiriä.

Lue myös: Jyrki 69: "Erika Vikman on Suomen kovin rokkitähti"

Lue myös: Erika Vikman ihmettelee TikTokin törkykommentointia - "Selittäkää tää mulle"

Kilpailut

Uusimmat