Kuva: AOP

Taru sormusten herrasta -sarjalta virallinen lausunto rasismista: "Keski-Maa ei ole vain valkoinen"

10.09.2022 16:15 - Iiro Myllymäki

Osa Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjan näyttelijöistä on joutunut rasististen hyökkäysten kohteeksi netissä.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Amazon Prime Videon suursarja Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset käynnistyi syyskuun alussa. Sarjan ensimmäiset jaksot eivät ole miellyttäneet kaikkia, ja jotkut ovat kohdistaneet sarjan näyttelijöihin rasistista häiriköintiä sosiaalisessa mediassa. Sarjassa nähdään myös mustia näyttelijöitä, ja tämä on häirinnyt joitain katsojia.

Nyt sarjan virallisella Twitter-tilillä on julkaistu kannanotto rasismia vastaan. Sarjan tekijät tuomitsevat rasistiset hyökkäykset yksiselitteisesti.

”Me Mahtisormusten näyttelijät vastustamme yhdessä jatkuvaa rasismia, uhkauksia, häiriköintiä ja loukkauksia, joita osa ei-valkoisista näyttelijöistämme joutuu kohtaamaan päivittäin. Emme suostu jättämään sitä huomiotta emmekä sietämään sitä”, tiedotteessa lukee.

Lisäksi kirjoituksessa painotetaan, että tarinan isä J.R.R. Tolkien loi maailman, joka on lähtökohtaisesti monikulttuurinen.

”Meidän maailmamme ei ole koskaan ollut vain valkoinen, fantasia ei ole koskaan ollut vain valkoista eikä Keski-Maa ole vain valkoinen”, päivityksessä kirjoitetaan.

Koko julkaisun pääset näkemään alta. Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Lenny Henry on yksi sarjassa nähtävä musta näyttelijä. Mies esittää Mahtisormuksissa hobittia. Hän puhui rasismista fantasian katsojien keskuudessa ennen kuin sarja alkoi.

- Ihmisille ei ole ongelma uskoa lohikäärmeisiin, mutta heille on ongelma uskoa, että musta ihminen voi toimia oikeudessa tuomarina tai olla hobitti tai tonttu, Henry sanoi.

Lenny Henry Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjassa (kuva: AOP)

Lue myös: Uusi Taru sormusten herrasta -sarja rikkoi heti katsojaennätyksen

Lue myös: Elon Musk lyttää uuden Taru sormusten herrasta -sarjan - teki huomion mieshahmoista

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat