Kuva: AOP

Halle Bailey vastaa rasistiseen kritiikkiin Pieni merenneito -trailerista - muistuttaa tärkeästä asiasta

23.09.2022 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Halle Baileyn roolitus on nostattanut paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan.

Laulaja-näyttelijä Halle Bailey, 22, esittää Arielia Disneyn tulevassa Pieni merenneito -filmatisoinnissa. Elokuvasta julkaistiin hiljattain ensimmäinen tiiseritraileri, jossa Bailey lauloi Arielin hahmossa pätkän Part of Your World -kappaletta.

Baileyn roolitus on nostattanut voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Disneyn alkuperäisessä animaatiossa Ariel on valkoihoinen, ja mustan Baileyn valitseminen rooliin on herättänyt rasististakin kommentointia. Nyt Bailey on vastannut saamaansa kritiikkiin. Hän puhuu aiheesta YouTube-videollaan.

- Kaikkien ihmisten mielipiteiden keskellä pyrin olemaan maadoittunut ja kiitollinen, että minulla on tämä mahdollisuus ja että tämä käynnistää keskustelua meille kaikille, Bailey sanoo.

Netissä on jaettu monia koskettavia videoita, joissa mustat lapset reagoivat ihastuksissaan elokuvan tiiseriin. Bailey muistuttaa, että representaatiolla on väliä.

- Tiedän, miten paljon minulle olisi pikkutyttönä merkinnyt se, jos olisin nähnyt mustan Arielin. Se olisi muuttanut niin paljon näkemystäni elämästä kokonaisuudessaan. On uskomatonta, että pystyn olla tekemässä tuota muille. Pieni tyttö sisälläni on todella innoissaan, Bailey sanoo.

Koko videon pääset katsomaan alta.

Tähän mennessä Halle Bailey on tullut parhaiten tunnetuksi laulajana Chloe x Halle -duossa. Duon toinen jäsen on Hallen sisko Chloe Bailey. Duo on saanut neljä Grammy-ehdokkuutta. Pieni merenneito -elokuva julkaistaan toukokuussa 2023.

Lue myös: Pieni Merenneito -elokuvan kuvaukset haastoivat 21-vuotiaan päätähden: 'Tunsin itseni yksinäiseksi'

Lue myös: Halle Berry ylistää uutta Ariel-näyttelijää - some kuohuu

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat