Kuva: AOP

Avatar-elokuvan uudelleenjulkaisu kiinnostaa - keräsi huimat lipputulot viikonlopun aikana

26.09.2022 19:15 - Iiro Myllymäki

Historian tuottoisinta elokuvaa esitetään rajoitetun ajan elokuvateattereissa ennen jatko-osan julkaisua.

Vuonna 2009 julkaistua Avatar-elokuvaa näytetään jälleen elokuvateattereissa. Uudelleenjulkaisu edeltää joulukuussa julkaistavaa elokuvasarjan toista osaa Avatar: The Way of Water. Ykkösosan viikonlopun aikana keräämät lipputulot antavat myönteisiä merkkejä siitä, että toiselle osalle riittää vielä kiinnostusta 13 vuotta ensimmäisen osan jälkeen.

James Cameronin ohjaama scifi-elokuva keräsi viikonlopun aikana hurjat 31,5 miljoonaa euroa lipputuloja. Elokuvalla on ollut vetovoimaa erityisesti Yhdysvaltojen ulkopuolella, mistä kaksi kolmasosaa lipputuloista on kertynyt. Variety-elokuvalehti kirjoittaa, että viikonlopun tulos on valtava siihen nähden, että kyseessä on 13 vuotta vanha elokuva. Nyt elokuvissa pyörivä Avatar on uudelleen masteroitu, ja sen voi katsoa 2D:nä tai 3D:nä. Avatar pyörii elokuvissa kahden viikon ajan.

Avatar on kaikkien aikojen eniten lipputuloja kerännyt elokuva, ja se on ansainnut lippuluukuilla nyt yhteensä noin 2,94 miljardia euroa. Valtavan suosion vuoksi myös kakkososalle on korkeat odotukset. Jatko-osia on luvassa yhteensä neljä. Ykkösosan uusi menestys elokuvateattereissa lupaa hyvää joulukuussa julkaistavalle jatko-osalle.

- Jos uudelleenjulkaisu olisi alisuoriutunut, se olisi ollut ensimmäinen merkki siitä, että jatko-osalla voi olla ongelmia. Tämä on hyvin rohkaiseva tulos, kertoo media-analyytikko Paul Dergarabedian Varietylle.

Lue myös: Maailman tuottoisin elokuva saa jatko-osan joulukuussa - trailerista valtava hitti

Lue myös: Matt Damon kieltäytyi Avatar-elokuvasta, menetti yli 234 miljoonan tulot - "Pääsin historiankirjoihin"

Lähteet: Variety, CNBC

Kilpailut

Uusimmat