Kuva: AOP / Tomi Natri

Redrama avautuu Vain elämää -ohjelmassa hetkestä, jolloin ei enää halunnut elää: "Kaikki oli suunniteltuna"

27.09.2022 13:15 - Iiro Myllymäki

Redrama kertoo itsetuhoisista ajatuksistaan ja miten pääsi niistä yli.

Redrama, 44, avautuu tulevassa Vain elämää -jaksossa päihderiippuvuudestaan ja itsetuhoisista aikeistaan. Perjantaina Nelosella esitettävässä jaksossa vietetään Redraman (oikealta nimeltään Lasse Mellberg) päivää, ja mies kertoo videoinsertissä alkoholismin tehneen hänen elämästään henkistä helvettiä.

- Olin matkalla niin pimeään paikkaan, ettei siinä ollut enää mitään toivoa jäljellä. Tuli vain kirkkaana ajatus, etten halua elää enää. Tajusin tavallaan tekeväni sitä, että yritän saada itseni hengiltä hitaasti. Ainoa tapa on tehdä se nopeasti ja nyt, Redrama sanoo.

Henkisen myllerryksen keskellä mies sai hetken rauhaa pahasta olosta ja nukahti keittiön lattialle.

- Minulla oli ollut siinä jo veitsi valmiina ja kaikki suunniteltuna. Heräsin, ja kaikki paha olo oli tullut takaisin, Redrama sanoo.

Tässä tilanteessa mies päätti mennä vertaistuen piiriin hakemaan apua.

- Siitä sain täysin uuden elämän. Ei ole mitään osa-aluetta elämästäni, joka ei olisi muuttunut kuin yö ja päivä.

Redrama liikuttuu kyyneliin katsoessaan videoinserttiä pöydän ääressä. Meiju Suvas pohtii keskustelussa, milloin ihminen tajuaa, että ongelmalle on tehtävä jotain.

- Minulle oma pohjani oli, etten välittänyt työstäni, tyttöystävistäni, kavereistani, perheestäni, etten matkusta enää ja odota mitään. Oma pohjani oli se, etten halunnut enää elää, Redrama vastaa tähän.

12 vuotta raittiina

Räppäri ehti olla 12 vuotta raittiina, mutta retkahti viime keväänä. Redrama kertoi asiasta Voice.fi:n haastattelussa Vain elämää -ohjelman tiedotustilaisuudessa.

- Alkuvuonna keväällä kävi huonosti. Sain onneksi skarpattua, ja olin täysin päihteetön monta viikkoa ennen Vain elämää -leiriä. Olin studiossa ja sain kaikki biisit tehtyä ajallaan. Leiri meni hyvin, ja vielä pari viikkoa sen jälkeen retkahdin uudelleen, Redrama sanoi.

Redraman koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Parhaillaan Redrama on alkoholisteille suunnatussa Minnesota-hoidossa. Mies antoi voinnistaan tilannepäivitystä viikko sitten Instagramissa.

”Täällä kaikki ok. Minnesota-hoito jatkuu. Raittiina ja puhtaana ja toista viikkoa ilman lääkkeitä. Kiitollinen. Vaikka vaikea välillä hyväksyä, etten voi nyt keskittyä mihinkään muuhun”, mies kirjoitti.

Koko päivityksen näet alta tai tästä linkistä.

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia, voit olla yhteydessä esimerkiksi Mieli ry:n kriisipuhelimeen numeroon 09 2525 0111. Puhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä, ja sinne voi soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Lue myös: Redrama retkahti ennen Vain elämää -leiriä ja vielä sen jälkeen - takana oli 12 raitista vuotta

Lue myös: Me Naiset: Redrama oli raittiina 12 vuotta ennen retkahdustaan: "Hävettää"

Kilpailut

Uusimmat