Kuva: AOP

Iina Kuustonen omistautui fitnessille puoleksi vuodeksi roolia varten - paljastaa, tekisikö sen uudelleen

20.10.2022 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Kuustonen tähdittää uutta Punttikomedia-elokuvaa, jossa hän näyttelee fitnesskisoihin tähtäävää Kerttua.

Näyttelijä Iina Kuustonen, 38, tähdittää uutta Punttikomedia-elokuvaa. Kuustonen nähdään aran kirjastonhoitaja Kertun roolissa, joka saa selkävaivojensa takia passituksen kuntosalille. Treenikärpänen pääsee puraisemaan Kerttua, ja hän tekee hurjan muutoksen ryhtyessään kisaamaan bikini fitnessin parissa. Kuustosen mukaan erityisen kiinnostavaa hahmossa oli itsensä ylittäminen ja Kertun sisäisten maailmojen kohtaaminen, kun hahmo muuttuu hissukasta treenaajaksi.

- Nämä kaksi hyvin erilaista maailmaa kiinnosti mua tosi paljon ja ristiriita niiden välillä. Kertussa tapahtuu valtava muutos, kasvu ja voimaantuminen, kun hän kokeilee jotain ihan uutta ja haastaa itsensä äärirajoille, Kuustonen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Kuustonen on tehnyt rutkasti töitä roolin eteen, sillä hänen piti hahmonsa vuoksi päästä itse oikeasti fitnesskuntoon. Näyttelijä sanoo, että pohjatyötä fyysisen kunnon eteen oli tehty jo aiemmin tv-sarja Ivaloa varten, ja mahdollisuus Kertun roolista oli muhinut takaraivossa melkein vuoden ajan. Kun varma rahoitus elokuvalle saatiin, oli Kuustosella kuitenkin enää vain neljä kuukautta aikaa valmistautua rooliin. 

- Tosi lyhyessä ajassa piti polttaa rasvat minimiin ja kasvattaa lihasmassaa. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman sitä hyvää pohjakuntoa. Neljä kuukautta mä vedin kovinta rääkkiä ja sitten vielä kuvausten aikana jatkoin dieettiä ja treenaamista. Puoli vuotta oli yhteensä sitten se dieetti ja treenijakso, Kuustonen selittää.

Kuustosen mukaan dieetti- ja treenisavotassa mielenkiintoista oli sen suoraviivaisuus ja suunnitelmallisuus. Kuustosen mukaan syöminen oli kuin matematiikkaa - piti miettiä tarkkaan, mitä syödään ja milloin. Näyttelijän mukaan oli tärkeää, että valmistautuminen rooliin tehtiin tosissaan, vaikka sanookin, ettei jatkossa aio itse punnita ruokiaan. Kysyttäessä lähtisikö näyttelijä samanlaiseen pyöritykseen vielä uudestaan mukaan, on Kuustosella kuitenkin vastaus valmiina. 

- Todellakin lähtisin, mä oon niin hullu, että lähtisin heti uudestaan, Kuustonen naurahtaa.

Iina Kuustonen ja Mikko Töyssy tähdittävät uutta Punttikomedia-elokuvaa. (kuva: Sanni Seppä)

Toivoo elokuvan rikkovan ennakkoluuloja

Fitnesslajit yleistyvät jatkuvasti, mutta ne herättävät edelleen runsaasti ennakkoluuloja ihmisten keskuudessa. Kuustonen uskookin elokuvan rikkovan ennakkoluuloja fitness-maailmasta, ja sanookin elokuvan huumorin olevan ennen kaikkea hyväntahtoista.

- Mun mielestä on terveellistä tutustua uusiin maailmoihin ja murtaa omia ennakkoluuloja, ja olla myös itse valmis muutokselle. Tämä on hyväntahtoinen leffa, jossa nauretaan hyvällä asioille ja lämminhenkisesti. Tässä ei ole mitään ilkeää tai mitään semmoista - siitä mä tykkään hirveästi. Aleksin huumori on hauskaa ja lämmintä, ja mä uskon että tästä tulee hyvä mieli ihmisille ja toivon, että kaikki menevät katsomaan tätä, Kuustonen kehottaa.

Voit kuunnella koko haastattelun Podplaysta tai alhaalta, jossa Kuustonen kehuu myös yhteistyötään elokuvan ohjaajan Aleksi Delikouraksen kanssa, sekä kertoo vastanäyttelijästään Mikko Töyssystä.

Voit katsoa elokuvan trailerin alta, tai tästä linkistä. Elokuvan ensi-ilta on 21. lokakuuta.

Lue myös: Iina Kuustonen ei pyri miellyttämään isäänsä Mikko Kuustosta: "En ole kulissisulhasia hankkinut"

Lue myös: Arvostelu: Kari Ketosen esikoiselokuva Häät ennen hautajaisia ei ole sitä, mitä odotat, mutta hyvä niin

Lue myös: Arvostelu: Kikan tarina on surullinen, mutta Kikka!-elokuva yksi vuoden ehdottomasti parhaita

Kilpailut

Uusimmat