Kuva: AOP/Tomi Natri

Iina Kuustonen ei pyri miellyttämään isäänsä Mikko Kuustosta: "En ole kulissisulhasia hankkinut"

22.09.2022 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Syksyn uutuuselokuvassa Kuustosen roolihahmo etsii kumppania vain piristääkseen masentunutta isäänsä.

Iina Kuustosen päärooli Kari Ketosen esikoiselokuvassa Häät ennen hautajaisia on näyttelijän mukaan hyvällä tavalla irrallaan hänen omasta elämästään. Joannan hahmo etsii kulissipoikaystävää vain piristääkseen masentunutta isäänsä. Kuustonen kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että ei ole itse pyrkinyt valinnoillaan miellyttämään isäänsä, muusikko Mikko Kuustosta.

Haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

- En ole kyllä kulissisulhasia hankkinut ja mennyt naimisiin sillä motiivilla. Elän ihan omaa elämääni vahvasti, Kuustonen nauraa.

Hän kuitenkin jakaa muiston omilleen muuttonsa ajoilta, kun isä vieraili hänen luonaan jatkuvasti milloin milläkin verukkeella.

- Muistan, kun muutin pois kotoa, faija tuli harva se päivä koputtelemaan ovea, ja hänellä oli aina joku uusi lämpömittari tai muu vempain, jota hän oli muka tulossa asentelemaan. Kyllä mä sen päästin sisään laittamaan lämpömittarit paikoilleen, Kuustonen muistelee.

Elokuva ei ole hauskasta alkuasetelmasta huolimatta pelkkää komediaa

Joannan hahmo saa elokuvassa kulissipoikaystävän lisäksi ikäviä uutisia, jotka muuttavat hänen koko elämänsä suunnan. Kuustonen kertoo, että hahmon näytteleminen on saanut pohtimaan myös vakavia teemoja kuten kuolemaa.

- Teemat herättivät monenlaisia tunteita, oli totta kai paljon pohdittavaa. Oli mielenkiintoista, tervehdyttävää ja tärkeää pohtia näitäkin asioita, Kuustonen summaa.

Kuustonen kertoo ajattelevansa, että kuolema on siivottu aika tarkasti pois näkyvistä yhteiskunnassamme. Hänestä sen tiedostaminenkin on kuitenkin tärkeää elämän rajallisuuden ymmärtämisen kannalta.

- Tässä leffassa mielestäni pointti on, että väliä on sillä, miten tämän elämän käytämme. Elämän arvo kirkastuu kuolemaa vasten, Kuustonen kuvailee.

Kuustosen roolihahmo Joanna Häät ennen hautajaisia -elokuvassa. (kuva: Kristiina Salmen)

Ketosen näköinen elokuva

Vakavasta aiheesta huolimatta elokuvan tekijöillä on ollut sitä tehdessään hauskaa yhdessä ja keskeiset henkilöt tunsivat toisensa hyvin jo ennen elokuvan kuvaamista. Kuustonen kertoo, että ystävien kanssa työskennellessä vallitsee aivan omanlaisensa luottamus.

- Se on tosi ihanaa, kun on jo luottamus valmiina ja häpeäkynnys hyvin pieni tai olematon. Se mahdollistaa rohkeuden ja luo ihanat edellytykset ja olosuhteet yhteistyölle, Kuustonen selittää.

Ja sitä huumoriakin elokuvassa kyllä riittää. Kuustosen mukaan se on juuri Ketosen näköistä. 

- Elokuva on Kari Ketosen näköinen hyvällä tavalla. Tykkään huumorin tyylistä, että se ei ole päälle liimattua, helpoksi tehtyä tai valmiina tarjottua, vaan elämän seassa niin kuin se mielestäni elämässä muutenkin on parhaimmillaan, Kuustonen jatkaa.

Häät ennen hautajaisia saa ensi-iltansa 23. syyskuuta 2022.

Lue myös: Koomikko Kari Ketosen esikoisohjaus nähdään syksyllä: "Idea on vähintään yhtä poikkeuksellinen"

Lue myös: Antti Luusuaniemi jätti tasaisen kuukausipalkan ja hyppäsi tuntemattomaan - "Meni 3 vuotta, että uskalsin"

Lue myös: Pamela Tolan seuraava elokuvaohjaustyö julkistettiin - pääosissa nimekkäät Putous-tähdet

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat