Kuva: AOP

Pippa Laukka paljastaa, mikä on yleisin virhe suomalaisten ravintotottumuksissa

02.11.2022 13:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Olet mitä syöt -ohjelman uusi kausi alkaa pian.

Lääkäri Pippa Laukan, 51, luotsaama Olet mitä syöt -ohjelma palaa taas ruutuun uuden kauden voimin. Ohjelmassa laitetaan julkisuudesta tuttujen henkilöiden ruokailu- ja liikuntatottumukset kuntoon. Uudella kaudella ovat mukana muun muassa Herra Ylppö, Pinkku Pinsku, Viki Eerikkilä, ja Elena Vikström

Voit kuunnella koko haastattelun alta, tai Podplaysta. Laukka kertoi haastattelussa muun muassa omista aamiaistottumuksistaan ja antoi näkemystä siihen, miten sisällyttää liikunta kiireiseenkin arkeen.

Laukka kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että uudelta kaudelta voidaan odottaa hyvin eri tyylisiä tarinoita. Osalla päähenkilöistä on ollut ongelmia ruokailutottumusten suhteen, osalla taas on ollut ongelmia liikunnan kanssa Laukan mukaan jokaisella päähenkilöllä oli oma kipupisteensä, ja toisilla juurikin jääkaapin sisältö saattoi olla hyvin yllättävä ja yksipuolinen. 

- Oli esimerkiksi sellainen jääkaappi missä oli pelkästään vaaleanpunaisia muffinsseja. Niitä oli myös keittiötasolla, ja sitten mitään terveellistä ja ravitsevaa sieltä jääkaapista ei löytynyt. Se oli kyllä semmoinen aika ennennäkemätön kohtaaminen. Mä oon nähnyt jo niitä jääkaappeja, joissa loistaa vaan pelkästään valo ja ruoka poissaolollaan, mutta hyvinkin tällaisia yksipuolisia ja epäterveellisiä ravintotottumuksia nousi esille tällä kaudella, Laukka kertoo. 

Laukan mukaan yleisin virhe mitä suomalaiset tekevät jääkaapin sisältönsä ja ruokaostosten suhteen, on juurikin terveellisten kasvisten pois jättäminen. 

- Jos yksi pitää valita, niin kyllä se varmastikin on liian yksipuolinen tai puutteellinen kasvisten syönti. Voi olla, että sieltä jääkaapista löytyy se nahistunut porkkana, tai sitten löytyy muutama tarvike salaatintekoon, mutta sellainen värikäs, monipuolinen, ravitseva, kuitupitoinen, vähäsuolainen ja vähärasvainen ruokavalio tuntuu olevan vielä monille vieras tuttavuus, Laukka selittää. 

Mikä olisi sitten ykkösraaka-aine tai ruoka, mikä kaikkien suomalaisten jääkaapista tai kuivakaapista kannattaisi löytyä? Laukan näkemyksen mukaan täysjyväviljaa olisi hyvä suosia. 

- Se voisi olla joku täysjyväviljatyyppinen vaihtoehto, koska nykypäivää leimaa myös tällainen kehodysmorfia, eli vääristynyt käsitys omasta kehosta ja siihen liittyvät ulkonäköpaineet. Se yhdistyy aika usein tällaiseen hiilihydraattikammoon. Pelätään terveellisiä hyviä hiilihydraatteja, joita meidän jokaisen tulisi kuitenkin nauttia säännöllisesti, jotta me saadaan energiaa ja jaksetaan arkea, Laukka kertoo. 

Uusi kausi alkaa MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa torstaisin alken 1. joulukuuta klo 20. 

Lue myös: Pippa Laukka hämmentyi syntymäpäivänään - poliisit saapuivat ovelle

Lue myös: Pippa Laukka huomasi, kuinka nuoret puhuivat huumeista - päätti puuttua keskusteluun

Lue myös: Pippa Laukka peräänkuuluttaa hyviä käytöstapoja sairaalatyöntekijöiltä - "En vain käsitä"

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat