Kuva: Emmi Moilanen

Pippa Laukka peräänkuuluttaa hyviä käytöstapoja sairaalatyöntekijöiltä - "En vain käsitä"

31.03.2022 11:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Pippa Laukkaa harmittaa, että sairaaloissa hierarkia näkyy tervehtimiskulttuurissa.

Lääkäri Pippa Laukka on julkaissut Instagramissa tekstin, jossa hän ottaa kantaa sairaalan työskentelykulttuuriin. Olet mitä syöt -ohjelmasta tunnettua naista on häirinnyt jo pitkään sairaalahierarkia, joka näkyy esimerkiksi työntekijöiden tervehtimisessä.

”Nyt on pakko avautua aiheesta jota oon miettinyt koko urani ajan. Työkavereiden tervehtiminen, tai paremmin sanottuna tervehtimättä jättäminen, on asia missä hierarkia ikävästi hiertää. Sairaalamaailma on tunnetusti hierarkinen systeemi joka mielestäni eriarvoistaa ihmisiä. Se ei ole hyvä asia”, Laukka aloittaa kirjoituksensa.

Laukan mukaan sairaaloissa monet lääkärit tervehtivät vain toisia lääkäreitä ja jättävät tervehtimättä esimerkiksi hoitajia tai laitoshuoltajia. Hän on myös huomannut, että hoitajat eivät välttämättä tervehdi lääkäreitä.

”En vain käsitä sitä, että käytöstavat tuntuvat joillekin olevan riippuvaisia työtakin hihan pituudesta tai työvaatteen väristä. Tässä rakennetaan isoa kuilua eri ammattiryhmien välille. Ei hyvä. Olen tullut urani aikana varmasti satoja kertoja surulliseksi, kun olen tullut kahvihuoneeseen tai hissiin eikä hoitajat ole tervehtineet minua mutta ovat kuitenkin tervehtineet seuraavaa tulijaa, joka on hoitaja. Ei tunnu kivalta olla ilmaa, ihan kuin ei olisi työyhteisössä olemassakaan!” Laukka kirjoittaa.

Kaikkien tervehtiminen työstatukseen katsomatta kuuluu Laukan mielestä hyviin käytöstapoihin. Laukan päivityksestä on virinnyt aktiivinen keskustelu esimerkiksi päivityksen kommenttikentässä. Laukan päivityksen voit katsoa kokonaisuudessaan alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Pippa Laukka huomasi, kuinka nuoret puhuivat huumeista - päätti puuttua keskusteluun

Lue myös: Pippa Laukka joutui kiusalliseen tilanteeseen kaupan itsepalvelukassalla - "Luvattoman huonoa palvelua"

Kilpailut

Uusimmat