Kuva: AOP

Prinsessa Dianan esittäjä The Crownissa tunsi painetta ikonisen "kostomekon" pukemisesta

04.11.2022 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Elizabeth Debicki tunnistaa kyseisen lookin merkittävyyden.

Netflixin The Crown -sarjasta nähdään pian viides kausi. Tulevalla kaudella prinsessa Dianan rooliin tulee Elizabeth Debicki, 32, joka korvaa aiemmin Dianaa näytelleen Emma Corrinin.

Elizabeth Debicki prinsessa Dianana The Crownin tulevalla kaudella (kuva: AOP)

Kaudella nähdään monia merkittäviä hetkiä Dianan elämästä sekä hänen ja prinssi Charlesin avioliiton hajoamisesta. Yksi odotetuista kohtauksista on se, kun Diana pukeutui niin sanottuun ”kostomekkoon”. Nyt Dianaa näyttelevä Debicki on kertonut tuntemuksistaan kyseisen lookin pukemisesta.

- Kun läheiseni saivat tietää, että esitän tätä roolia, he kaikki laittoivat minulle viestiä vain tästä asusta. Silloin tajusin, miten symbolinen tämä mekko on, Debicki kertoo British Voguen haastattelussa.

Prinsessa Diana säväytti "kostomekossaan" vuonna 1994. (kuva: AOP)

Prinsessa Diana pukeutui kyseiseen mekkoon kesäkuussa vuonna 1994 osallistuessaan Vanity Fairin järjestämiin juhliin Lontoossa. Samana iltana tv:ssä esitettiin prinssi Charlesin haastattelu, jossa hän myönsi olleensa uskoton Dianalle. Charlesin paljastuksesta oli uutisoitu jo ennakkoon, ja Dianan pukeutuessa mekkoon meneillään oli valtava mediasirkus aiheen ympäriltä. Diana rikkoi asullaan kuninkaallista protokollaa, sillä mekko paljasti rohkeasti olkapäät, rintamusta ja säärtä. Niin sanottu kostomekko on noussut myöhemmin ikoniseen asemaan.

Elizabeth Debicki myöntää kokeneensa painetta lookin uudelleenluomisesta The Crowniin.

- Siinä oli painetta. Se on monitahoinen mekko. Kun sitä sovitettiin päälleni, ajattelin, mitä mekko merkitsee, Debicki sanoo.

Näyttelijä ihailee, millaisella arvokkuudella, voimalla ja säteilyllä prinsessa Diana kantoi kyseisen, Christina Stambolianin suunnitteleman asun.

- Hän otti sillä oman tilansa, Debicki kuvailee.

Näyttelijä kertoo tuntemuksiaan asusta myös alla näkyvällä videolla. Mekosta puhutaan kohdasta 6:30 alkaen.

The Crownin viides kausi julkaistaan Netflixissä 9. marraskuuta.

Lue myös: The Crown -kohu sai päätöksensä - Netflix taipui kritisoijien tahtoon

Lue myös: Asiantuntija toteaa: The Crownin uusi kausi tulee olemaan epämukavaa katsottavaa kuninkaalliselle perheelle

Lähteet: Metro, Cosmopolitan, CNN

Kilpailut

Uusimmat