Kuva: AOP

Kanye Westin antisemitistiset kommentit jälleen kohun keskellä - maksoi työntekijänsä hiljaiseksi

05.11.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Entinen työntekijä on allekirjoittanut salassapitosopimuksen, joten hän esiintyy nimettömänä julkisuudessa.

Julkisuuteen levinneiden tietojen mukaan rap-artisti Kanye West, 45, on maksanut entiselle työntekijälleen sovittelurahaa, jottei tämä syyttäisi artistia antisemitistisestä kielenkäytöstä.

Työntekijän mukaan West oli käyttänyt Adolf Hitleriä ja natseja ylistävää kieltä kokouksissa. West on kiistänyt väitteet. Entisen työntekijän mukaan artisti oli puhunut toistuvasti edellä mainitulla tavalla.

Uutistoimisto NBC kertoo nähneensä todisteita sovittelurahan maksamisesta. Uutistoimiston mukaan entinen työntekijä on suostunut puhumaan sovintoratkaisusta nimettömästi, sillä tämä on kirjoittanut salassapitosopimuksen.

Myös taiteilijana tunnettu Ryder Ripps on kertonut todistaneensa Westin puhuneen antisemitistisiä kommentteja. Hän kertoo todistaneensa tällaisia kommentteja vuonna 2018. Ripps on tehnyt yhteistyötä Westin kanssa vuodesta 2014 vuoteen 2018 saakka.

Hän kertoo sivuuttaneensa tuolloin Westin kommentit, sillä ei nähnyt niitä tuohon aikaan "vaarallisina." Tänä päivänä hän kommentoi Westin puheiden olevan vaarallisia, vastenmielisiä ja väkivaltaisia.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Westin antisemitistiset puheet nousevat otsikoihin. Hän sai hiljattain lähtöpassit muun muassa sosiaalisesta mediasta, sillä artisti julkaisi sosiaalisessa mediassa antisemitistisiä kommentteja. Useat artistin yhteistyökumppaneista ovat lopettaneet yhteistyön tämän seurauksena. Muun muassa muotitalo Balenciaga ja urheiluvaatemerkki Adidas ovat lopettaneet yhteistyön Westin kanssa.

Lue myös: Kohu Kanye Westin ympärillä paisuu - syytetään nyt Hitlerin ja natsien ylistämisestä haastattelussa

Lue myös: Balenciaga on lopettanut yhteistyön Kanye Westin kanssa - syynä antisemitistiset kannanotot

Lue myös: Kanye Westin ahdinko syvenee - putosi pois miljardöörien listalta

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat