Kuva: Youtube / Bright Fame Pictures

Kotimaisen uutuuselokuvan ikärajaa nostettiin - syynä "voimakas väkivalta"

07.11.2022 16:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Free Skate -elokuvan ikäraja nostettiin K16:een yleisöltä saadun palautteen jälkeen.

Suomalaisen Free Skate -elokuvan ikärajaa on nostettu. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) tiedottaa, että elokuvan ikäraja on noussut K12:sta K16:een väkivaltaisen sisällön takia. Saadun yleisöpalautteen myötä KAVI:n mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on päättänyt nostaa ikärajaa.

Kuvaohjelmaluokittelija oli aiemmin arvioinut elokuvan ikärajaksi K12 ja perustellut tätä elokuvan väkivaltaisella ja melko voimakasta ahdistusta aiheuttavalla sisällöllä.

Draama- ja jännityselokuva kertoo Venäjältä Suomeen loikkaavasta taitoluistelijasta, joka pakenee epäinhimillisiä olosuhteita. Hänen on kuitenkin kohdattava rankka menneisyytensä, jotta voi päästä huipulle. Free Skate tuli ensi-iltaan 21. lokakuuta, ja sille annettiin uusi ikärajaluokitus 4. marraskuuta.

”Elokuva sisältää voimakasta väkivaltaa, jossa uhrin kärsimys tulee selvästi esiin. KAVIn arvion mukaan elokuvan tarinan päähenkilön alisteinen asema ja häneen kohdistuvan seksuaaliväkivallan kuvaukset ovat sisältöinä lapsen kehitykselle haitallisia. KAVI nosti elokuvan ikärajan uudelleenluokittelussaan kielletyksi alle 16-vuotiailta, perusteenaan voimakas väkivalta”, tiedotteessa kerrotaan.

Suomessa valtaosan elokuvien ja tv-ohjelmien ikärajoista määrittävät KAVI:n kouluttamat ja hyväksymät kuvaohjelmaluokittelijat. Kavin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö valvoo kuvaohjelmaluokittelijoiden toimintaa. Liian korkeaksi tai matalaksi koetusta ikärajasta voi antaa palautetta, ja silloin tällöin ikäraja määritellään uudelleen.

Free Skate -elokuvan on ohjannut Roope Olenius, ja siinä näyttelevät muun muassa Veera W. Vilo, Leena Uotila ja Karoliina Blackburn. Elokuvan trailerin voi katsoa alta.

Lue myös: Mikko Leppilampi hyppää rock-muusikon rooliin tulevassa elokuvassa - mukana myös Paula Vesala

Lue myös: Suomalaiselokuva voitti merkittävän kansainvälisen yleisöpalkinnon: "Yleisö on ottanut elokuvan omakseen"

Kilpailut

Uusimmat