Kuva: AOP

Sometähti Andrew Tate pidätetty ihmiskaupasta epäiltynä - Greta Thunberg jatkaa nasevaa kuittailua

30.12.2022 11:15 - Iiro Myllymäki

Naisvihamielisyydestään tunnettu Tate on aiemmin tällä viikolla kiistellyt ruotsalaisen ilmastoaktivistin kanssa Twitterissä.

Naisvihamielisistä lausunnoistaan tunnettu sometähti Andrew Tate, 36, on pidätetty Romanian pääkaupungissa Bukarestissa epäiltynä ihmiskaupasta, raiskauksesta ja järjestäytyneen rikollisryhmän perustamisesta. Asiasta uutisoi muun muassa BBC. Myös Taten veli on pidätetty samalla, ja veljesten asianajaja vahvistaa pidätyksen Reutersille. Tapauksessa on pidätetty myös kaksi Romanian kansalaista.

Romanialaiset syyttäjät kertovat Reutersille, että Andrew Taten ja kolmen muun epäillyn epäillään perustaneen järjestäytyneen rikollisuuden ryhmän. Heidän epäillään värvänneen naisia ja pakottaneen näitä tuottamaan pornografista materiaalia nettiin. Syyttäjien mukaan ainakin kuuden naisen epäillään joutuneen rikollisryhmän uhriksi. Taten veljekset ja kaksi romanialaista ovat olleet romanialaisten viranomaisten tutkinnan kohteena huhtikuusta lähtien. Tate on asunut Romaniassa viisi vuotta.

Andrew Tate on kiistelty sosiaalisen median vaikuttaja ja entinen potkunyrkkeilijä, joka nousi julkisuuteen tosi-tv-tähtenä Britannian Big Brotherissa vuonna 2016. Mies poistettiin talosta kohun saattelemana, kun hänestä oli lähtenyt leviämään netissä video, jossa hän näytti hyökkäävän naisen kimppuun ja lyövän tätä vyöllä. Tate itse kiisti kyseiset väkivaltasyytökset.

Sittemmin Tate on kerännyt suuren joukon seuraajia sosiaalisessa mediassa naisvihamielisillä lausunnoillaan. Hän on muun muassa sanonut, että naisten ”tulisi kantaa vastuuta” seksuaalisen väkivallan kohteeksi joutumisesta. Mies on somepäivityksissään puhunut muun muassa naisten lyömisestä ja kuristamisesta ja sanonut, että naiset ovat miehen omaisuutta. Esimerkiksi TikTokissa Taten videoita on katsottu yli 11 miljardia kertaa. Tate on lausuntojensa takia saanut porttikiellon YouTubeen, Facebookiin, TikTokiin, Instagramiin ja Twitteriin, mutta hänen Twitter-tilinsä palautettiin toimintaan sen jälkeen kun Elon Muskista tuli somealustan toimitusjohtaja.

Somekiista Greta Thunbergin kanssa

Andrew Tate on ollut aiemmin tällä viikolla otsikoissa kiisteltyään julkisesti ilmastoaktivisti Greta Thunbergin kanssa. Tate kehuskeli Twitterissä Thunbergille autojensa ja niiden tuottamien päästöjen määrällä. Tämä sai Thunbergin vastaamaan miehelle nasevasti omalla twiitillään, joka on kerännyt yli kolme miljoonaa tykkäystä.

Jos upotus ei näy, näet päivityksen tästä linkistä.

Tate ei jättänyt asiaa tähän, vaan vastasi Thunbergille vielä Twitter-videolla, jossa hän muun muassa polttaa sikaria ja syö pizzaa.

- Tuo minulle pizzaa ja varmista, että laatikoita ei kierrätetä, Tate sanoo kuvan ulkopuolella olevalle henkilölle, joka antaa miehelle kaksi pizzalaatikkoa.

Nyt sosiaalisessa mediassa on esitetty epäilyksiä, että juuri kyseinen video oli avainasemassa tapahtumaketjussa, joka johti Taten pidätykseen heti videon julkaisua seuraavana päivänä. Videolla näkyy romanialaisen pizzeriaketjun pizzalaatikko, joka on saattanut paljastaa viranomaisille, että Tate on maassa.

Greta Thunbergistä on tullut merkittävä tekijä kansainvälisessä ilmastoliikehdinnässä. (kuva: AOP)

Vaikuttaa siltä, että Greta Thunberg uskoo tähän teoriaan. 19-vuotias aktivisti on julkaissut Twitter-tilillään päivityksen, jossa hän selvästi viittaa aiheeseen.

”Näin käy, kun ei kierrätä pizzalaatikoitaan”, Thunberg kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, näet päivityksen tästä linkistä.

Viranomaiset eivät ole ainakaan toistaiseksi vahvistaneet, että videolla ja Taten pidätyksen ajankohdalla olisi yhteyttä.

Lue myös: Vapaaottelija väitti Cardi B:n olevan huonompi esimerkki kuin naisvihapuheinen TikTok-tähti - räppäri ärähti

Lue myös: Elon Musk kertoo olevansa valmis jättämään tehtävät Twitterin toimitusjohtajana - tietyllä ehdolla

Lähteet: BBC, Daily Mail, The Guardian, The Verge

Kilpailut

Uusimmat