Kuva: AOP

Maria Veitola kertoo parhaan vinkkinsä mielenterveyden tueksi - "Se tosiaan auttaa, ihan aina"

18.01.2023 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Veitola kertoo päivityksessään, että vinkin hänelle on alunperin jakanut hänen äitinsä.

Toimittaja ja juontaja Maria Veitola, 49, on jakanut Instagramiinsa päivityksen, jossa hän jakaa vinkkinsä huonojen päivien varalle. Veitola on jakanut jo pidemmän aikaa tililleen "Mielenterveysmaanantai"-päivityksiä mielenterveyteen liittyen, mutta nyt hän on julkaissut päivityksen ihan muuten vain. Kuvassa Veitola on kävelyllä sateisessa ilmassa, ja hänen vinkkinsä koskeekin nimenomaan kävelylenkkien merkitystä.

"Kun olin nuori, asuin yksin Helsingissä ja voin huonosti, eli olin masentunut ja ahdistunut ja paniikkihäiriöinen, mutta en ollut vielä saanut kipeästi tarvitsemaani oikeanlaista ammattiapua, niin äitini jonka kanssa puhuin ja jolle itkin pahaa oloani puhelimessa silloin kun jaksoin soittaa tai vastata, sanoi mulle aina puhelun päätteeksi, että nyt niistät nenän ja juot lasin vettä ja menet kävelylle. Edes pienelle, vaikka korttelin ympäri. Ja että pikku kävely auttaa AINA", Veitola kirjoittaa.

Veitola toteaakin kirjoituksessaan, että äidiltä saatu vinkki toimii hänelle joka kerta. Hän kehottaakin seuraajiaan kokeilemaan kävelylenkkiä silloin kun mieli on maassa - edes pientä sellaista.

"Edelleen kun oon hukassa. tukossa, uupunut, ylikierroksilla, ahdistunut, tuskainen tai näköalaton, menen kävelylle. Edes pienelle. Vaikka sisällä ja ulkona olisi märkää, liejuista ja pimeää. Vaikka en jaksaisi ollenkaan. Se tosiaan auttaa, ihan aina. Edes vähän", Veitola kirjoittaa päivityksessään.

Veitola kehotti myös seuraajiaan jakamaan omia vinkkejään mielenterveyden tukemiseksi. Seuraajien vinkeiksi kommenteissa nousivat muun muassa luontoon meneminen, leipominen, kirjoittaminen ja lemmikkien kanssa oleminen.

"Äitini antoi nuorelle Annille vihkon: kirjoita tähän taikka vaikka sotke sivut. Anna kaiken tulla ulos, älä sensuroi".

"Itelle toimii myös lenkille lähtö koiran kanssa tai ilman. Mutta mulle toimii myös kuppi kahvia ja hetken rauhottuminen vaikka kuuntelemaan kirjaa tai podcastia. Ja soitto tai viesti äiteelle".

"Mulle äiti eläessään sanoi aina jos oli ikävää et leivo kakku - saat muuta ajateltavaa. Se on toiminut myös", kommenteissa vinkataan.

Voit katsoa julkaisun alta, tai tästä linkistä.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 10.11.2022.

Lue myös: Fanit ovat olleet huolissaan suosikkisarjan tulevaisuudesta - uutinen jatkosta sai katsojat sekoamaan

Lue myös: MTV: Maria Veitola paljastaa, kenen kanssa hän on ystävystynyt suosikkiohjelman myötä

Lue myös: Maria Veitola kannustaa avoimempaan keskusteluun seksuaalisuudesta: "Jokainen ulostulo antaa tilaa"

Kilpailut

Uusimmat