Kuva: AOP

Oscar-palkittu näyttelijä avasi Bafta-gaalan erikoisella show'lla ja Twitter räjähti - nyt gaalan tuottaja puolustaa

21.02.2023 21:15 - Iiro Myllymäki

Ariana DeBosen räppi on hämmentänyt ihmisiä sosiaalisessa mediassa.

Brittiläistä Bafta-elokuvagaalaa juhlittiin Lontoon Royal Festival Hallissa sunnuntaina 19. helmikuuta. Somekuhinaa ei ole niinkään tullut itse palkintojenjaosta, vaan gaalan avanneesta ohjelmanumerosta. Näyttelijä Ariana DeBose, 32, avasi gaalan musiikkiesityksellä, joka nousi heti kommentoiduksi Twitterissä eikä erityisen myönteisessä merkityksessä.

DeBose aloitti esityksensä laulamalla kappaleita Sisters Are Doing It for Themselves ja We Are Family, mutta sitten hän vaihtoi räppiin. Nainen mainitsi räpissään gaalassa ehdolla olleita naisia, ja kamera siirtyi kuvaamaan kyseisten naisten reaktioita. Osa ehdokkaista vaikutti hämmentyneiltä DeBosen riimittelystä, ja hämmennys levisi myös sosiaaliseen mediaan. Musiikkiesitystä jaettiin innolla esimerkiksi Twitterissä, ja monen mielestä vauhdikas esitys oli kiusallinen ja kömpelö.

"Tämä ei voi olla todellista", kommentoi eräs.

"Ariana DeBose, olet Oscar-voittaja, sinun ei tarvitse tehdä tällaista", kuului toinen Twitter-kommentti.

Räppiesityksen voi katsoa Baftan jakamasta twiitistä. Jos julkaisu ei näy, päivityksen näkee tästä linkistä.

Gaalan tuottaneen brittiläisen Spun Gold -tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Nick Bullen on ottanut Varietyn haastattelussa kantaa esityksen saamaan kovaan kritiikkiin. Hänen mielestään nettikommentointi on ollut ”äärimmäisen epäreilua”. Bullen sanoo, että Ariana DeBose onnistui gaalan tekijöiden tavoitteessa luoda lähetykseen rentoa tunnelmaa.

- Halusimme avata show’n energialla ja hauskanpidolla ja osoittaa heti, että tämä on erilainen ilta, jossa on mukana myös tuttuutta. Ariana teki juuri tämän, Bullen sanoo.

Tuottajan mukaan Bafta-gaalaan haluttiin tänä vuonna erilaista tunnelmaa kuin aiemmin.

- Uskon, että monet ihmiset eivät pidä muutoksesta. On olemassa näkemys, että Bafta-gaala on melko jäykkä ja perinteisen brittiläinen. Amerikkalaisissa lähetyksissä on enemmän räiskettä ja showbisnestä, Bullen kertoo.

Hänen mukaansa gaalan televisioinut BBC oli halunnut lähetykseen aiempaa enemmän energiaa ja lämpöä. Tuottajan mukaan DeBose suunnitteli esityksensä tiiviissä yhteistyössä esimerkiksi musiikillisen ohjaajan ja koreografin kanssa.

Ariana DeBose on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on palkittu muun muassa Golden Globella ja Oscarilla. Hän sai parhaan naissivuosan esittäjän palkinnon vuoden 2021 West Side Story -elokuvasta. Hän on ollut myös monissa rooleissa musikaalilavoilla Broadwaylla.

Lue myös: Tangat, farkkuasuja ja valtavia sulkia - Grammy-gaalan näyttävimmät asut

Lue myös: Harry Stylesin Grammy-palkintopuhetta kritisoidaan rajusti - "Mitä oikein tarkoitat?"

Lähteet: Variety, BuzzFeed

Kilpailut

Uusimmat