Kuva: MSPhotoarts

Uudet Unelmahäät-parit julkistettiin - mukana huumerikoksista tuomittu sulhanen

09.03.2023 16:15 - Iiro Myllymäki

Uudella Unelmahäät-kaudella nähdään kymmenen paria.

Kulttisuosiotakin nauttiva Unelmahäät-sarja palaa kuudennen kauden merkeissä. Hääreality nähdään TV5:llä ja Discovery+:ssa 3. huhtikuuta alkaen. Nyt uudella kaudella nähtävät parit on julkistettu. Mukana on yhteensä kymmenen paria, joiden matkaa avioliiton satamaan sarjassa seurataan omissa jaksoissaan.

Alta voit lukea kunkin pariskunnan esittelyt.

Saana ja Ilkka, Köyliö

(kuva: Juha-Pekka Ristmeri)

Saana (o.s. Saarinen), 36, ja Ilkka Mannisen, 45, hääjuhla Köyliössä on syöksymässä täyteen katastrofiin vain muutama tunti ennen vihkimistä, kun herää vakava pelko, että sulhanen on polttanut epähuomiossa laatikollisen hääkoristeita. Saana ja Ilkka asuvat uusioperheensä kanssa keskellä Köyliön maalaismaisemia. Molemmat ovat omapäisiä, joten parin keskustelua värittävät tiukat väittelyt ja ärräpäät. Lopulta Ilkka joutuu kuitenkin aina nöyrtymään vahvatahtoiselle morsiamelleen.

Saana ja Ilkka kohtasivat toisensa deittisovellus Tinderissä joulukuussa 2019. Hyvin sujuneet keskustelut rohkaisivat Ilkkaa ehdottamaan kahvittelutreffejä Saanan kotiin. Saana empi, mutta päätti lopulta suostua. Parilla synkkasi niin hyvin, että kahvi vaihtui lennosta viiniin, ja Ilkka jäi yöksi.

Maria ja Teemu, Vantaa

(kuva: Ahmed Alalousi)

Afrikkalais-suomalaisen kulttuurin erot sulautuvat kolmipäiväiseksi ilon hääjuhlaksi, kun sudanilaissyntyinen Maria Bol, 36, ja suomalainen Teemu Isoaho, 45, sanovat tahdon Vantaalla. Parin rakkaustarina alkoi netistä. Hiljattain aiemmasta suhteesta eronnut Maria sekä deittailuun jo kyllästynyt Teemu tapasivat viestittelyn jälkeen Helsingin Kalasataman ostarilla. Seurustelupäätös muodostui nopeasti, mutta suhteen etenemistä hidastivat kulttuurierot. Kulttuurieroista johtuvat vaikeudet nostavat päätään myös hääjärjestelyissä, kun sulhanen ei ymmärrä, miksi afrikkalaiset vieraat eivät ilmoita etukäteen tulostaan juhlaan.

Henna ja Mikko, Sastamala

(kuva: MSPhotoarts)

Henna (o.s. Heikka), 26, ja Mikko Mäkinen, 38, ovat käyneet yhdessä läpi hurjan matkan kohti alttaria. Vain muutama viikko ensitapaamisesta Hennalla diagnosoitiin aivokasvain, jota oli mahdotonta leikata. Mikko tuki Hennaa taistelussa parhaansa mukaan. Kun Henna lopulta kotiutui, odotti seuraava yllätys kulman takana: Mikko suljettiin tutkintavankeuteen huumausainerikoksista epäiltynä. Mikko sai lopulta vuoden ja kahden kuukauden tuomion, ja pari päätti mennä naimisiin hänen koevapautensa aikana.

Nyt on aika juhlistaa avioliittoa ja uutta alkua suuremman joukon voimin. Samalla Henna ja Mikko totuttelevat uuteen arkeensa Sastamalan syrjäseudulla. Kaksikon suhteessa vierailee aika ajoin myös muita naisia, mutta tätä ei kuitenkaan sekoiteta parin väliseen rakkauteen.

Kirsi ja Marko, Nokia

(kuva: Juha-Pekka Ristmeri)

Kirsi (o.s. Leponiemi), 40, ja Marko Peuraniemi, 39, alkoivat harrastaa samaan aikaan triathlonia. Tahoillaan naimisissa olleet urheilijat huomasivat pian viihtyvän toistensa seurassa. Kunto parani, ystävyys lujittui ja ajan kuluessa kumpikin joutui taistelemaan tunteitaan vastaan. Neljän vuoden taistelun voittaja oli rakkaus, kun eräs tapahtuma muutti monen elämän. Kaksi viikkoa sen jälkeen pari muutti yhteen. Kirsi ja Marko vihitään Pinsiön kirkossa, ja rennot sadan hengen hääjuhlat juhlitaan saman kylän maamiesseuran talolla heinäkuisessa helteessä. Mukana juhlimisessa ovat kummankin edellisestä avioliitosta syntyneet lapset, jotka kaikki yhdessä muodostavat seitsemän hengen uusperheen.

Tanja ja Janne, Porvoo

(kuva: Jenna Lindgren)

36-vuotiaan Tanjan (o.s. Paakkarinen) ja 48-vuotiaan Janne Hanhikankaan matka avioon on kulkenut kivistä tietä. Kesäkuussa 2014 Tanjan kaksoisveli teki itsemurhan, ja Tanja vajosi pohjalle. Kun tapahtumasta alkoi jotenkin päästä yli, Tanjan vanhin veli sairastui vakavasti ja päätyi riistämään henkensä keväällä 2016. Traagiset tapahtumat eivät päättyneet tähän, sillä Tanjan sisko nukkui pois seuraavana vuonna. Tanja otti kolmen sisaruksen menetykset raskaasti, ja Janne sai olla tukena ja turvana raskaiden aikojen keskellä.

Elämän piti kuitenkin kolhia vielä neljännenkin kerran. Janne alkoi ihmetellä omituista puutumista raajoissaan ja lähti sairaalan tutkimuksiin. Hänellä diagnosoitiin parantumaton MS-tauti, joka tulisi ajan kanssa viemään liikuntakyvyn. Asetelma kääntyi toisin päin, ja nyt Tanja sai olla tukemassa Jannea.

Julia ja Gabriel, Helsinki

(kuva: Niilo Ristmeri)

27-vuotias Julia (o.s. Frederiksen) ja 29-vuotias Gabriel Endale vihitään avioliittoon ortodoksisin menoin Uspenskin katedraalissa Helsingissä. Pari tapasi toisensa Tinderissä helmikuussa 2019, ja tätä nykyä he elelevät Helsingin Myllypurossa 1-vuotiaan tyttärensä kanssa. Hääjärjestelyissä suurin jännityksen aihe on vihkimisen ortodoksikaava, joka on kummallekin entuudestaan vieras. Erityinen täpinä on morsiamella, joka ei ole evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvana juurikaan ollut ortodoksikirkon kanssa tekemisissä. Jännitys ja stressi purkautuvat vain päivää ennen häitä, kun tulisieluinen Julia ottaa päivän aikatauluista yhteen sulhasensa kanssa.

Anne-Mari ja Joni, Masku

(kuva: Niilo Ristmeri)

38-vuotias Anne-Mari (o.s. Oksa), kutsumanimeltään Ansu, ja 41-vuotias Joni Lintunen saavat toisensa Maskun kirkossa. Parin ensitapaaminen osui hankalaan ajankohtaan, sillä molemmat olivat hiljattain eronneet pitkistä avioliitoistaan. Vapaudestaan nauttivien sinkkujen tiet veivät elo-syyskuun taitteessa 2018 Turun keskustassa sijaitsevaan yökerhoon, jossa heidän katseensa kohtasivat välittömästi. Yhteisen yön jälkeen he tekivät päätöksen, etteivät tulisi näkemään toisiaan enää koskaan, sillä välimatka heidän välillään oli pitkä ja tilanne tuntui muutenkin haastavalta. Yhteydenpito kuitenkin säilyi, eikä tunteille voinut lopulta mitään. Nykyisin he asuvat uusioperheensä kanssa Maskussa.

Pauliina ja Mika, Iittala

(kuva: Niilo Ristmeri)

Pauliina (o.s. Tuominen), 34, ja Mika Leinonen, 40, sanovat toisilleen tahdon Hämeenlinnassa. Pari tapasi illanistujaisissa yhteisen tuttavan luona. Ilta jatkui Mikan asunnolle, jossa he avautuivat toisilleen kaikesta pahasta, mitä he ovat elämänsä aikana toisille ihmisille tehneet. Avoimuus vetosi puolin ja toisin, ja heti seuraavana päivänä molemmat olivat valmiit jättämään silloiset puolivakavat suhteensa ja keskittymään täysillä toisiinsa. Pian ensitapaamisen jälkeen Pauliina lähti Lappiin töihin. Tuhannen kilometrin välimatka ei kuitenkaan muodostunut esteeksi, sillä Mika ajoi kuuliaisesti joka toinen viikko Pauliinan luo. Pari kihlautui Pauliinan isän 60-vuotissyntymäpäivillä jo vuoden seurustelun jälkeen.

Noora ja Sakari, Raisio

(kuva: Juha-Pekka Ristmeri)

Noora Laaksonen, 31, ja Sakari Laaksonen, 36, siunataan avioliittoon Raision kirkossa. Pari tapasi Tinderin välityksellä kesällä 2020. Tarkat määreet unelmamiehelleen asettanut Noora sai Sakarin kuvan nähdessään hieraista silmiään, sillä tämä vastasi Nooran korkeita laatukriteereitä. Käynnistyi tiivis tapailu, ja suhde alkoi syventyä. Sakarin antamat signaalit olivat kuitenkin ristiriitaisia, sillä hän vaikutti samaan aikaan sekä etäiseltä ja kiinnostuneelta. Nooran kärsivällisyys oli jo katkeamassa, kun viimein selvisi, että Sakari oli esittänyt vaikeasti tavoiteltavaa vain siksi, ettei hän menettäisi uutta ihastustaan liiallisen intonsa vuoksi. Hääjärjestelyt sujuvat määrätietoisen morsiamen ohjaksissa, ja sulhasen tehtäväksi jää toteuttaa visioita parhaansa mukaan.

Melissa ja Mika, Lempäälä

(kuva: Juha-Pekka Ristmeri)

Lempääläläiset Melissa (o.s. Hyyhö), 29, ja Mika Järvensivu, 32, vihitään aiottua aikaisemmin osin terveydellisistä syistä. Sulhasen silmäsairaus saattaa johtaa lopulta hänen sokeutumiseensa, minkä vuoksi morsian on houkutellut tulevan puolisonsa osallistumaan häätapahtumaan, jossa pari vihitään Ideaparkin kauppakeskuksessa puoli vuotta ennen lukkoon lyötyä hääpäivää. Näin morsian haluaa varmistaa, että sulhanen näkee ja kokee suuren päivän vielä kaikilla aisteillaan. Pari avioituu elämäntilanteessa, jossa Mika on jo ehtinyt nähdä kahden lapsensa syntymän ja tutustua Melissan aiemmista suhteista syntyneisiin kahteen lapseen. Vaikeista ajoista huolimatta pari on näin saavuttanut jo isoja unelmiaan ja uskoo, että tästä kaikki vasta alkaa.

Lue myös: Suosittu Unelmahäät palaa - mukana ensimmäistä kertaa miespari

Kilpailut

Uusimmat