Kuva: AOP / AOP

Miksi "elokuva-alan pelastaneet" Tom Cruise ja James Cameron eivät olleet Oscar-gaalassa?

13.03.2023 11:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijän ja ohjaajan poissaolo herätti huomiota sunnuntain Oscar-gaalassa.

Elokuva-alan Oscar-palkinnot jaettiin sunnuntai-illan gaalassa Los Angelesissa. Paikalla oli monia suuria tähtiä, mutta joidenkin elokuvamaailman suurien nimien poissaolo herätti huomiota. Monet ovat ihmetelleet, miksi esimerkiksi näyttelijä Tom Cruise, 60, ja ohjaaja James Cameron, 68, eivät olleet paikalla.

The Guardian kirjoittaa, että monet ovat antaneet juuri kyseiselle kaksikolle tunnustusta siitä, että he ovat ”pelastaneet elokuva-alan” koronan jälkeen. Cruise ja Cameron ovat innostaneet elokuvillaan ihmiset palaamaan elokuvateattereihin koronasulkujen jälkeen. Näin ollen on huomionarvoista, että kumpikaan ei ollut paikalla Oscar-gaalassa.

Cruise näytteli viime vuonna julkaistussa Top Gun: Maverick -elokuvassa, joka nousi valtavaan suosioon. Elokuva sai yhteensä kuusi Oscar-ehdokkuutta, mutta Cruise jäi ilman ehdokkuutta pääroolistaan. Cruise oli kuitenkin ehdolla tuottajan ominaisuudessa. Cruisen edustaja vahvisti medialle sunnuntaina, että mies on parhaillaan kuvaamassa tulevaa Mission: Impossible – Dead Reckoning Part II -elokuvaa eikä tästä syystä osallistu gaalaan.

Lopulta Top Gun: Maverick nappasi yhden Oscar-voiton parhaasta äänisuunnittelusta.

James Cameronin megahanke Avatar: The Way of Water oli ehdolla parhaan elokuvan kategoriassa, joten Cameron oli myös ehdokkaana tuottajan ominaisuudessa. Avatar-jatko-osa on noussut kaikkien aikojen kolmanneksi tuottoisimmaksi elokuvaksi ja se sai neljä Oscar-ehdokkuutta. Niistä se voitti yhdessä kategoriassa, eli parhaista erikoistehosteista.

Cameronin tuottajakumppani Jon Landau kertoi New York Timesille, että Cameronin poissaolo Oscar-gaalasta johtui ”henkilökohtaisista syistä”. On spekuloitu, jättikö Cameron Oscarit väliin, koska ei ollut ehdolla parhaaksi ohjaajaksi. Tämän nosti esiin myös gaalan juontaja Jimmy Kimmel.

- Miten elokuva-akatemia ei anna ehdokkuutta tyypille, joka ohjasi Avatarin? Luulevatko he, että hän on nainen? Kimmel vitsaili.

Kimmel otti juonnossaan esiin myös Tom Cruisen.

- Tom ja James Cameron eivät ole paikalla tänään. Kaksi miestä, jotka kehottivat meitä menemään teattereihin eivät itse tulleet teatteriin, Kimmel sanoi.

Kaikki Oscar-voittajat voit katsoa tästä linkistä.

Lue myös: Oscar-palkinnot jaettiin jälleen - katso lista voittajista

Lue myös: Näyttävät luomukset valtasivat Oscar-gaalan punaisen maton - katso kuvat pukuloistosta

Lue myös: Tom Cruise jäi ilman Oscar-ehdokkuutta Top Gun: Maverick -roolista - tuottaja reagoi

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat