Kuva: AOP

Tom Cruise jäi ilman Oscar-ehdokkuutta Top Gun: Maverick -roolista - tuottaja reagoi

26.01.2023 14:15 - Iiro Myllymäki

Tuottaja Jerry Bruckheimerin mielestä Cruise olisi ansainnut parhaan miespääosan ehdokkuuden.

Top Gun: Maverick oli yksi viime vuoden suurimpia elokuvatapauksia. Tom Cruisen, 60, tähdittämä elokuva huomioitiin kuudella Oscar-ehdokkuudella, mutta itse päätähti ei saanut ehdokkuutta roolisuorituksestaan. Tähän on reagoitu pettyneinä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Monen mielestä elokuva on henkilöitynyt niin vahvasti Cruiseen, että hänen olisi pitänyt saada ehdokkuus.

Oman reaktionsa asiaan on antanut myös elokuvan tuottaja Jerry Bruckheimer. Hänen mielestä sekä Cruise että elokuvan ohjaaja Joseph Kosinski olisivat ansainneet ehdokkuudet.

- He ehdottomasti olisivat ansainneet ehdokkuuden. Elokuva on olemassa Tomin tahdonvoiman ansiosta. Hän on koko elokuvan syke, Bruckheimer sanoo.

Tom Cruise sai kuitenkin toisen ehdokkuuden Top Gun -jatko-osasta. Elokuva on ehdolla parhaan elokuvan kategoriassa, ja Cruise on Bruckheimerin ohella yksi leffan tuottajista. Näin ollen Cruise on saanut tuottajan roolissa ehdokkuuden.

Elokuva on ehdolla parhaan elokuvan kategorian lisäksi parhaan sovitetun käsikirjoituksen, alkuperäislaulun, leikkauksen, erikoistehosteiden ja äänitehosteiden kategorioissa.

Top Gun: Maverick oli valtava menestys lippuluukuilla. Se on tuottanut maailmanlaajuisesti lipputuloina noin 1,37 miljardia euroa. Leffa oli myös Suomessa viime vuoden katsotuin.

Lue myös: Oscar-ehdokkaat julki - katso lista tämän vuoden ehdokkaista

Lue myös: Tom Cruiselta näyttävä kiitos faneille - hyppäsi lentokoneesta ja kuvasi tapahtuman

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat